ADRIAI SZELET







 A recept a "Fakanál: 101 étel marhahúsból" című kiadványban található.





Marhahús helyett sertés rövidkarajból készítettem.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2-4 szelet marha vagy sertéshús
2-4 teáskanál mustár
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez

a raguhoz:

100 g főtt sonka 
1 db vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál petrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors

a tetejére:

80 g reszelt sajt

a körethez: főtt tészta


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a fűszereket és a paradicsompürét. Felöntjük kb. 1,5-2 dl vízzel. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig.


2. Ezalatt kiklopfoljuk a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd forró olajban mindkét oldalát jól átsütjük.

Hőálló edénybe szedjük.



3. A húsra ráöntjük a mártást, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 6 percig sütjük, míg a sajt ráolvad.



Az időközben kifőzött és lecsepegtetett tésztával tálaljuk.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések