ADRIAI SZELET
Marhahús helyett sertés rövidkarajból készítettem.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2-4 szelet marha vagy sertéshús
2-4 teáskanál mustár
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez
a raguhoz:
100 g főtt sonka
1 db vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál petrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
a tetejére:
80 g reszelt sajt
a körethez: főtt tészta
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a fűszereket és a paradicsompürét. Felöntjük kb. 1,5-2 dl vízzel. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig.
2. Ezalatt kiklopfoljuk a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd forró olajban mindkét oldalát jól átsütjük.
Hőálló edénybe szedjük.
3. A húsra ráöntjük a mártást, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 6 percig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Az időközben kifőzött és lecsepegtetett tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése