BÁBA FÁNK





A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" című kiadványban található.

Annyit változtattam rajta, hogy kenyér helyett kalácsot használtam.




HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

4 szelet fonott kalács vagy kenyér
60 g mazsola
1,5 dl narancslé vagy bor, rum
150 ml tej
2 db "S" tojás
1 evőkanál méz
1/2 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor 
csipet só

1 dl olaj vagy 30 g vaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A mazsolát beáztatjuk 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára.


2. A kalácsokat / kenyeret nem túl vastagra  - kb. 1 cm - felszeleteljük.


3. A szeleteket jó alaposan megmártjuk a tejben. Kicsit nyomkodjuk bele, de vigyázzunk, nehogy elázzanak.


4. Fogunk 1 szeletet, eloszlatjuk rajta a mazsola felét, majd ráborítunk egy másik szeletet.

Enyhén összenyomkodjuk.

Mézzel elkevert tojásba mártjuk.



5. Tapadásmentes serpenyőben, forró olajban vagy vajban kisütjük.



Vaníliás porcukorral megintve tálaljuk.

Jó étvágyat!



HASONLÓ RECEPTEK:

MOZART KALÁCS



TIRAMISU KALÁCS



ZSEBÓÍZŰ KALÁCSSZENDVICS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések