BÁBA FÁNK
A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy kenyér helyett kalácsot használtam.
HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:
4 szelet fonott kalács vagy kenyér
60 g mazsola
1,5 dl narancslé vagy bor, rum
150 ml tej
2 db "S" tojás
1 evőkanál méz
1/2 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
csipet só
1 dl olaj vagy 30 g vaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A mazsolát beáztatjuk 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára.
2. A kalácsokat / kenyeret nem túl vastagra - kb. 1 cm - felszeleteljük.
3. A szeleteket jó alaposan megmártjuk a tejben. Kicsit nyomkodjuk bele, de vigyázzunk, nehogy elázzanak.
4. Fogunk 1 szeletet, eloszlatjuk rajta a mazsola felét, majd ráborítunk egy másik szeletet.
Enyhén összenyomkodjuk.
Mézzel elkevert tojásba mártjuk.
5. Tapadásmentes serpenyőben, forró olajban vagy vajban kisütjük.
Vaníliás porcukorral megintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ RECEPTEK:
MOZART KALÁCS
TIRAMISU KALÁCS
ZSEBÓÍZŰ KALÁCSSZENDVICS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése