RAKOTT GALUSKA
A recept a "Fakanál recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" című kiadványban található.
Annyiban változtattam, hogy a tehéntúró egy részét juhtúróra cseréltem, valamint kevés füstölt sajt is került bele.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
a galuskához:
1 db tojás
200 ml víz vagy tej
búzaliszt, amennyi szükséges
só
továbbá:
250 g félzsíros tehéntúró
100 g juhtúró
2 evőkanál tejföl
só, őrölt bors
a tetejére:
70 g füstölt sajt
70 g egyéb sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást a vízzel vagy tejjel kikeverjük, sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
2. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük nokedliszaggató vagy kanál segítségével. Lecsepegtetjük.
Beleöntjük a kivajazott sütőedénybe.
3. A tejfölt, a kétféle túrót és a fűszereket simára keverjük, majd ráöntjük a galuskára.
4. A tetejét beborítjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése