RAKOTT GALUSKA




A recept a "Fakanál recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" című kiadványban található.


Annyiban változtattam, hogy a tehéntúró egy részét juhtúróra cseréltem, valamint kevés füstölt sajt is került bele.

HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

a galuskához:

1  db tojás
200 ml víz vagy tej
búzaliszt, amennyi szükséges

továbbá:

250 g félzsíros tehéntúró
100 g juhtúró
2 evőkanál tejföl
só, őrölt bors

a tetejére:

70 g füstölt sajt
70 g egyéb sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást a vízzel vagy tejjel kikeverjük, sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.



2. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük nokedliszaggató vagy kanál segítségével. Lecsepegtetjük.

Beleöntjük a kivajazott sütőedénybe.


3. A tejfölt, a kétféle túrót és a fűszereket simára keverjük, majd ráöntjük a galuskára.



4. A tetejét beborítjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések