MÉZES MACKÓ SZENDVICSKEKSZ

A sütihez 6 cm-es formát használtam és így 9 db szendvicskeksz lett.



HOZZÁVALÓK 9-13 DB-HOZ (forma méretétől függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

2 evőkanál mascarpone (egyéb nem ízesített tejszínes krémsajt)
1 evőkanál méz

a dekorhoz: fahéjas vagy sima porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat, a tojást, a cukrot és a fűszerkeveréket csomómentesre keverjük.

Hozzáadagoljuk a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.

Ha kicsit ragacsos, tegyünk még bele lisztet, de nem szabad, hogy kemény legyen!



2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vékonyra és kiszurkáljuk mackóformával úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.

Ha a talpa már enyhén barna, és a teteje kemény, vegyük ki!

Kihűtjük.



3. A töltelékhez a mascarponét alaposan elkeverjük a mézzel. 



4. A nem lyukas mackókat megkenjük a krémmel és összeragasztjuk egy lyukassal.
Sima vagy fahéjas porcukorral megszórjuk. 


Ami nem fogy el, zárható dobozba téve hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések