MÉZES MACKÓ SZENDVICSKEKSZ
A sütihez 6 cm-es formát használtam és így 9 db szendvicskeksz lett.
HOZZÁVALÓK 9-13 DB-HOZ (forma méretétől függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
2 evőkanál mascarpone (egyéb nem ízesített tejszínes krémsajt)
1 evőkanál méz
a dekorhoz: fahéjas vagy sima porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat, a tojást, a cukrot és a fűszerkeveréket csomómentesre keverjük.
Hozzáadagoljuk a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.
Ha kicsit ragacsos, tegyünk még bele lisztet, de nem szabad, hogy kemény legyen!
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vékonyra és kiszurkáljuk mackóformával úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.
Ha a talpa már enyhén barna, és a teteje kemény, vegyük ki!
Kihűtjük.
3. A töltelékhez a mascarponét alaposan elkeverjük a mézzel.
4. A nem lyukas mackókat megkenjük a krémmel és összeragasztjuk egy lyukassal.
Sima vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Ami nem fogy el, zárható dobozba téve hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése