MANDULÁS-SÁRGABARACKOS SZENDVICSKEKSZ





HOZZÁVALÓK 9-14 DB-HOZ (formától függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 tasak vaníliás cukor
1 db tojás fehérje és sárgája
1 db tojássárga
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

sűrű sárgabaracklekvár

a süti tetejére:

1 db tojásfehérje
2 evőkanál mandulalapocska összezúzva


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat, 1 db egész tojást + 1db sárgáját, a kétféle cukrot és a sót csomómentesre keverjük.

Apránként beledolgozzuk a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.

Ha a tészta ragacsos maradna, még kevés lisztet tegyünk hozzá, de vigyázzunk, ne legyen kemény a tészta!



2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vékonyra, tetszőleges formával kiszurkáljuk. úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.


3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lyukasak felületét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével és megszórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába) zúzott mandulalapocskával.


Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.

Ha a süti talpa enyhén barna és a teteje is kemény, vegyük ki!

Még melegen megkenjük a nem lyukas sütiket lekvárral és egy lyukassal összeragasztjuk.

 
Ami megmarad, azt zárható dobozban tároljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések