MANDULÁS-SÁRGABARACKOS SZENDVICSKEKSZ
HOZZÁVALÓK 9-14 DB-HOZ (formától függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 tasak vaníliás cukor
1 db tojás fehérje és sárgája
1 db tojássárga
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
sűrű sárgabaracklekvár
a süti tetejére:
1 db tojásfehérje
2 evőkanál mandulalapocska összezúzva
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat, 1 db egész tojást + 1db sárgáját, a kétféle cukrot és a sót csomómentesre keverjük.
Apránként beledolgozzuk a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.
Ha a tészta ragacsos maradna, még kevés lisztet tegyünk hozzá, de vigyázzunk, ne legyen kemény a tészta!
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vékonyra, tetszőleges formával kiszurkáljuk. úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lyukasak felületét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével és megszórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába) zúzott mandulalapocskával.
Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.
Ha a süti talpa enyhén barna és a teteje is kemény, vegyük ki!
Még melegen megkenjük a nem lyukas sütiket lekvárral és egy lyukassal összeragasztjuk.
Ami megmarad, azt zárható dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése