VADÁSZKÁPOSZTA
Az étel az "Egytálételek: Pelle Józsefné válogatott receptjei" című könyvben található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
400-500 g fejes káposzta
1 db vöröshagyma
50 g lángolt kolbász
50 g bacon
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
só, őrölt bors, őrölt kömény
a tálaláshoz: tejföl
a tálaláshoz: tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A káposztát apróra szeleteljük vagy ledaráljuk.
2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát, bacont és kolbászt.
3. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük és alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk.
Ha kész pirospaprikát keverünk bele és tejföllel meglocsoljuk.
Azon melegében önmagában, főtt tésztával, sült hússal vagy krumpligombóccal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése