VADÁSZKÁPOSZTA




Az étel az "Egytálételek: Pelle Józsefné válogatott receptjei" című könyvben található.




HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

400-500 g fejes káposzta
1 db vöröshagyma
50 g lángolt kolbász
50 g bacon
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
só, őrölt bors, őrölt kömény

a tálaláshoz: tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A káposztát apróra szeleteljük vagy ledaráljuk.


2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát, bacont és kolbászt.


3. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük és alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk.
Ha kész pirospaprikát keverünk bele és tejföllel meglocsoljuk.

Azon melegében önmagában, főtt tésztával, sült hússal vagy krumpligombóccal tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések