FRANKFURTI SALÁTA




 A recept a "100 legjobb zöldséges finomság" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

400 g kelkáposzta
2-3 szál virsli
1 gerezd fokhagyma
1 db kisebb lilahagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna

az öntethez:

2 evőkanál tejföl
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál borecet

a tálaláshoz:

2 db főtt tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a megmosott felszeletelt kelkáposztát, fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk úgy, hogy félidőben hozzáadjuk a felszeletelt virsliket is.

Szükség esetén kevés vizet öntünk alá!


2. Az öntetet kikeverjük, a káposztára öntjük, majd beleforgatjuk. Vagy külön a kiporciózott salátára adagoljuk.

Beletesszük az apróra darabolt hagymát is.



Tálaláskor felkockázott vagy reszelt főtt tojással meghintjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések