FRANKFURTI SALÁTA
A recept a "100 legjobb zöldséges finomság" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
400 g kelkáposzta
2-3 szál virsli
1 gerezd fokhagyma
1 db kisebb lilahagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna
az öntethez:
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál borecet
a tálaláshoz:
2 db főtt tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a megmosott felszeletelt kelkáposztát, fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk úgy, hogy félidőben hozzáadjuk a felszeletelt virsliket is.
Szükség esetén kevés vizet öntünk alá!
2. Az öntetet kikeverjük, a káposztára öntjük, majd beleforgatjuk. Vagy külön a kiporciózott salátára adagoljuk.
Beletesszük az apróra darabolt hagymát is.
Tálaláskor felkockázott vagy reszelt főtt tojással meghintjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése