DUPLÁN MOGYORÓS KOSÁRKA





HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 db tojás
csipet só

a töltelékhez:

14 teáskanál mogyorókrém / Nutella

a dekorhoz:

M&M's földimogyoró




ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat, a tojást, a csipet sót és a porcukrot robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.


2. Hozzáadjuk a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.



3. A kosárkaformákat kiolajozzuk, majd feltöltjük tésztával.

Tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 15 percig, míg enyhén barna lesz.

Kivesszük és megvárjuk, míg kihűlnek. Ezután óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.



4. Mindegyik közepébe 1 teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk és belenyomkodunk 2-3 szem M&M cukorkát. Lehetőleg különböző színűeket.

 Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések