DUPLÁN MOGYORÓS KOSÁRKA
HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 db tojás
csipet só
a töltelékhez:
14 teáskanál mogyorókrém / Nutella
a dekorhoz:
M&M's földimogyoró
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat, a tojást, a csipet sót és a porcukrot robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.
3. A kosárkaformákat kiolajozzuk, majd feltöltjük tésztával.
Tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 15 percig, míg enyhén barna lesz.
Kivesszük és megvárjuk, míg kihűlnek. Ezután óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.
4. Mindegyik közepébe 1 teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk és belenyomkodunk 2-3 szem M&M cukorkát. Lehetőleg különböző színűeket.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése