GÖRÖG CSIRKE





A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvben található.



A mennyiségeken változtattam, illetve víz helyett fehérbort használtam.

Az ételt 22*22 cm, 5 cm mély sütőedényben készítettem.

ELKÉSZÍTÉS:

1. A sütőedény alját kibéleljük húsos szalonnával.


2. A szalonnákat beborítjuk a megmosott, megpucolt, felkarikázott burgonyával és a rizzsel.


3. Erre jön a megpucolt, felkarikázott hagyma.


4. Az egészet beborítjuk a feldarabolt csirkével. (Én 300 g csirkemellel készítettem.)


5. Végül fűszerezzük, ráöntjük a citromlevet (én csak felet használtam) és a fehérbort vagy vizet, melybe belekevertük előtte a zúzott fokhagymát.

Fóliával lefedjük és 190 fokon - légkeveréssel - kb. 1 órát sütjük.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések