GÖRÖG CSIRKE
A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvben található.
A mennyiségeken változtattam, illetve víz helyett fehérbort használtam.
Az ételt 22*22 cm, 5 cm mély sütőedényben készítettem.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőedény alját kibéleljük húsos szalonnával.
2. A szalonnákat beborítjuk a megmosott, megpucolt, felkarikázott burgonyával és a rizzsel.
3. Erre jön a megpucolt, felkarikázott hagyma.
4. Az egészet beborítjuk a feldarabolt csirkével. (Én 300 g csirkemellel készítettem.)
5. Végül fűszerezzük, ráöntjük a citromlevet (én csak felet használtam) és a fehérbort vagy vizet, melybe belekevertük előtte a zúzott fokhagymát.
Fóliával lefedjük és 190 fokon - légkeveréssel - kb. 1 órát sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése