DUPLÁN EPRES SZENDVICSKEKSZ





HOZZÁVALÓK 12-15 DB-HOZ (kiszúró méretétől függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
80 g vaj v. margarin
100 g Gréta epres bevonómassza vagy rózsaszín csokoládé
1 db tojás
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

sűrű eperlekvár

a dekorhoz:

porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az epres bevonómasszát vízgőz fölött megolvasztjuk.


2. A tojást, a porcukrot, a sót és a vajat robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott bevonót.


3. Beleöntjük a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.

 Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.



4. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.

Ha a teteje kemény és az alja enyhén barna, kivehetjük! Ne várjuk meg, míg a teteje barnul!


5. Még melegen összeragasztunk egy telit és egy lyukasat eperlekvárral.



Igény szerint porcukorral dekoráljuk.

Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.

Jó étvágyat! 



HASONLÓ RECEPT:

RÓZSASZÍN SZENDVICSKEKSZ



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések