DUPLÁN EPRES SZENDVICSKEKSZ
HOZZÁVALÓK 12-15 DB-HOZ (kiszúró méretétől függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
80 g vaj v. margarin
100 g Gréta epres bevonómassza vagy rózsaszín csokoládé
1 db tojás
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
sűrű eperlekvár
a dekorhoz:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az epres bevonómasszát vízgőz fölött megolvasztjuk.
2. A tojást, a porcukrot, a sót és a vajat robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott bevonót.
3. Beleöntjük a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
4. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.
Ha a teteje kemény és az alja enyhén barna, kivehetjük! Ne várjuk meg, míg a teteje barnul!
5. Még melegen összeragasztunk egy telit és egy lyukasat eperlekvárral.
Igény szerint porcukorral dekoráljuk.
Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése