MAJORANNÁS GOMBAGULYÁS



A leves a "Terülj, terült asztalkám" című könyvben található.



HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

250 g gomba
1 db vöröshagyma
1,3 dl húsleves
1 teáskanál majoranna
só, őrölt bors

a csipetkéhez:

1 db tojás
búzaliszt, amennyi szükséges
csipet só

a sűrítéshez:

1 db tojássárga
100 ml főzőtejszín


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt feldarabolt gombát. Együtt főzzük kb. 3-4 percig, majd felöntjük a húslevessel. Fűszerezzük.

Főzzük kb. 15 percet, majd beletesszük a csipetkét.



2. Csipetke:

1 db tojást kevés sóval felverünk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.
Belecsipegetjük a forró levesbe és készre főzzük.



3. Ha a csipetke puhára főtt, a tejszínt és a tojást elkeverjük, majd kevés levessel gyors mozdulatokkal eldolgozzuk, végül az egészet beleöntjük a levesbe, kavarunk rajta keveset egyet-kettőt és lezárjuk.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB LEVES GOMBÁVAL:

KOLBÁSZGULYÁS



GOMBALEVES FEKETE-ERDŐ MÓDRA



GOMBÁS GERSLILEVES



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések