MAJORANNÁS GOMBAGULYÁS
A leves a "Terülj, terült asztalkám" című könyvben található.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
250 g gomba
1 db vöröshagyma
1,3 dl húsleves
1 teáskanál majoranna
só, őrölt bors
a csipetkéhez:
1 db tojás
búzaliszt, amennyi szükséges
csipet só
a sűrítéshez:
1 db tojássárga
100 ml főzőtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt feldarabolt gombát. Együtt főzzük kb. 3-4 percig, majd felöntjük a húslevessel. Fűszerezzük.
Főzzük kb. 15 percet, majd beletesszük a csipetkét.
2. Csipetke:
1 db tojást kevés sóval felverünk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.
Belecsipegetjük a forró levesbe és készre főzzük.
3. Ha a csipetke puhára főtt, a tejszínt és a tojást elkeverjük, majd kevés levessel gyors mozdulatokkal eldolgozzuk, végül az egészet beleöntjük a levesbe, kavarunk rajta keveset egyet-kettőt és lezárjuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LEVES GOMBÁVAL:
KOLBÁSZGULYÁS
GOMBALEVES FEKETE-ERDŐ MÓDRA
GOMBÁS GERSLILEVES
Megjegyzések
Megjegyzés küldése