BÉCSI KÖMÉNYES SERTÉSSÜLT





 Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található, a "bécsi konyha" című részben található.



ELKÉSZÍTÉS:

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk kevés olajban mindkét oldalát kisütjük.

2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, beletesszük a hússzeleteket és a nagy lyukon lereszelt sárgarépát. Fűszerezzük, alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.

Krumpligombóccal és párolt káposztával vagy sós burgonyával és fejes salátával tálaljuk.

Krumpligombóc 2 adagra:

2 db közepes krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk, krumplinyomóval vagy villával széttörjük.
Hozzáadunk 1 db tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.


Gombócokat készítünk belőle és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük.

Vadászkáposzta recept itt:



https://bakkercookker.blogspot.com/2020/02/vadaszkaposzta.html





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések