SERTÉSKARAJ ELZÁSZI MÓDRA




A recept "Tolnai Kálmán: Konyhák, ételek, élmények" című könyvben található.



6 helyett csak 2 adagot készítettem, így a mennyiségeken némileg változtattam.



HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2-4 szelet sertés rövidkaraj
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez

a káposztához:

400 g savanyított káposzta
50 g füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika (babérlevél)

a tálaláshoz:

50 g paprikás kolbász karikázva 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott szalonnát kevés olajon elkezdjük pirítani. Menet közben hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Együtt sütjük 2-3 percig.

Hozzáadjuk a kifacsart (szükség esetén átmosott) savanyított káposztát.

Fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és közepes hőfokon, fedő alatt pároljuk kb. 35-40 percet.




2. A Hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A kolbászt felkarikázzuk.

Nem túl bő, forró olajban mindkettőt kisütjük.


Tálaláskor A húsra merünk 2-3 evőkanál káposztát, majd a tetejét kirakjuk a sült kolbászkarikákkal.


Valamilyen burgonyakörettel kínáljuk.

Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések