SERTÉSKARAJ ELZÁSZI MÓDRA
A recept "Tolnai Kálmán: Konyhák, ételek, élmények" című könyvben található.
6 helyett csak 2 adagot készítettem, így a mennyiségeken némileg változtattam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2-4 szelet sertés rövidkaraj
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez
a káposztához:
400 g savanyított káposzta
50 g füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika (babérlevél)
a tálaláshoz:
50 g paprikás kolbász karikázva
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott szalonnát kevés olajon elkezdjük pirítani. Menet közben hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Együtt sütjük 2-3 percig.
Hozzáadjuk a kifacsart (szükség esetén átmosott) savanyított káposztát.
Fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és közepes hőfokon, fedő alatt pároljuk kb. 35-40 percet.
2. A Hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A kolbászt felkarikázzuk.
Nem túl bő, forró olajban mindkettőt kisütjük.
Tálaláskor A húsra merünk 2-3 evőkanál káposztát, majd a tetejét kirakjuk a sült kolbászkarikákkal.
Valamilyen burgonyakörettel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése