FEKETE OLÍVABOGYÓS-SAJTOS CSIGA






HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
125 ml langyos víz vagy tej
1 kávéskanál cukor

a töltelékhez:

140 g fekete olívabogyó
csipet só
100 g mozzarella
50 g reszelt sajt

a lekenéshez: tej vagy 1 db tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet összedolgozzuk a sóval és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Szükség esetén még teszünk hozzá kevés vizet.

Meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet.



2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.


3. Az olívabogyót (ha lében van, öblítsük le!) kevés sóval ledaráljuk, majd egyenletesen felkenjük a tésztára.

Rámorzsoljuk a mozzarellát és megszórjuk a reszelt sajttal.



4. A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.

Felvágjuk kb. 1 cm vastag darabokra.




5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (hagyjunk közöttük helyet, mert még nőni fog!) és ha lehet, akkor a meleg gáztűzhelyre rakjuk (ha nem, máshol), kelesztjük még kb. 15 percig. 
Lekenjük,  majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Melegen és hidegen is finom.

Jó étvágyat!



HASONLÓ RECEPT:

ÖRDÖG-TEKERCS



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések