FEKETE OLÍVABOGYÓS-SAJTOS CSIGA
HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
125 ml langyos víz vagy tej
1 kávéskanál cukor
só
a töltelékhez:
140 g fekete olívabogyó
csipet só
100 g mozzarella
50 g reszelt sajt
a lekenéshez: tej vagy 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet összedolgozzuk a sóval és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Szükség esetén még teszünk hozzá kevés vizet.
Meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet.
2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
3. Az olívabogyót (ha lében van, öblítsük le!) kevés sóval ledaráljuk, majd egyenletesen felkenjük a tésztára.
Rámorzsoljuk a mozzarellát és megszórjuk a reszelt sajttal.
4. A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
Felvágjuk kb. 1 cm vastag darabokra.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (hagyjunk közöttük helyet, mert még nőni fog!) és ha lehet, akkor a meleg gáztűzhelyre rakjuk (ha nem, máshol), kelesztjük még kb. 15 percig.
Lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Melegen és hidegen is finom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése