PUDINGOS-KEKSZES ZEBRASÜTI
HOZZÁVALÓK 1 adag 22*22 cm-es formához:
20 db vajas keksz vagy kb. a duplája négyzetes háztartási keksz
1 l tej
1 tasak csokis pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 tasak tejszínes vagy fehércsokis pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
édesítés ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csokis pudingport és a kakaóport simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 500 ml tejjel.
Majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
2. A fehércsokis / tejszínes pudingport simára keverjük a vaníliás cukorral ízlés szerinti mennyiségű cukorral, valamint maradék 500 ml tejjel, majd közepes hőfokon besűrítjük.
3. A forma alját kitesszük keksszel és a közepére öntünk egy adag sötét vagy fehér pudingot.
Ennek a közepébe teszünk egy adagot a másikból és így rétegezzük, amíg elfogy az összes puding.
Ha időközben megkötne, mint az enyém és nem akar szétfolyni, akkor a lyukakat feltöltjük az előbb említett módon.
4. Megvárjuk, míg kihűl a puding, majd a tetejét is kirakjuk keksszel. Végül 4-5 órára, vagy akár egyész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése