PUDINGOS-KEKSZES ZEBRASÜTI





HOZZÁVALÓK 1 adag 22*22 cm-es  formához:

20 db vajas keksz vagy kb. a duplája négyzetes háztartási keksz
1 l tej
1 tasak csokis pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 tasak tejszínes vagy fehércsokis pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
édesítés ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A csokis pudingport és a kakaóport simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 500 ml tejjel.

Majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.



2. A fehércsokis / tejszínes pudingport simára keverjük a vaníliás cukorral ízlés szerinti mennyiségű cukorral, valamint maradék 500 ml tejjel, majd közepes hőfokon besűrítjük.

 
3. A forma alját kitesszük keksszel és a közepére öntünk egy adag sötét vagy fehér pudingot.


Ennek a közepébe teszünk egy adagot a másikból és így rétegezzük, amíg elfogy az összes puding.


Ha időközben megkötne, mint az enyém és nem akar szétfolyni, akkor a lyukakat feltöltjük az előbb említett módon.


4. Megvárjuk, míg kihűl a puding, majd a tetejét is kirakjuk keksszel. Végül 4-5 órára, vagy akár egyész éjszakára hűtőbe tesszük.


Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések