SERTÉSKARAJ MAKÓI MÓDON
A recept a "Terülj, terülj, asztalkám..." című könyvben található.
A mennyiségeken némileg változtattam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2-4 szelet sertés rövidkaraj
2 dl olaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
só, őrölt bors
továbbá:
1-2 db vörös / lilahagyma
kb. 2 evőkanál liszt
só
a körethez:
sült krumpli
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük, sózzuk, majd lisztben alaposan megforgatjuk.
2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Átesszük egy fedhető serpenyőbe.
Rátesszük a paradicsompürét, kevés vizet, csipet sót, szükség esetén kevés cukrot.
Fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk, míg a többi hozzávaló elkészül.
3. A hagymát a hús után kisütjük.
Én tepsiben süthető krumplival tálaltam, azt meg lehet sütni, míg a hús és a hagyma elkészül.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése