SERTÉSKARAJ MAKÓI MÓDON




A recept a "Terülj, terülj, asztalkám..." című könyvben található.



A mennyiségeken némileg változtattam.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2-4 szelet sertés rövidkaraj
2 dl olaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
só, őrölt bors

továbbá:

1-2 db vörös / lilahagyma
kb. 2 evőkanál liszt

a körethez:

sült krumpli


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük, sózzuk, majd lisztben alaposan megforgatjuk.



2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Átesszük egy fedhető serpenyőbe.

Rátesszük a paradicsompürét, kevés vizet, csipet sót, szükség esetén kevés cukrot.

Fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk, míg a többi hozzávaló elkészül.



3. A hagymát a hús után kisütjük.

Én tepsiben süthető krumplival tálaltam, azt meg lehet sütni, míg a hús és a hagyma elkészül.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések