KOLBÁSZGULYÁS



Az eredeti recept itt található:

https://doksi.hu/get.php?order=DisplayPreview&lid=12244

Alapvetően nem tudom miért gulyás, hiszen húsleves alapú. Ráadásul pirospaprika sincs benne. Azontúl pedig legalább annyi gomba van benne, mint kolbász. Mindezek ellenére, a végeredmény finom!


HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

2 db Debreceni kolbász
250 g gomba
1 db vöröshagyma
60 g húsos szalonna
1,5 l húsleves
1/2 evőkanál olaj
só, őrölt bors

a habaráshoz:

1 evőkanál liszt
1/2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál tejföl

ELKÉSZÍTÉS:

1.  Kevés olajon megpirítjuk a hagymát valamint a szalonnát.

 Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt sütjük kb. 4-5 percig.


2. Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük. 

Főzzük kb. 15-20 percet, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt.


Főzzük még kb. 10 percig, majd a csomómentesre kevert liszt, tejföl, paradicsom és kevés leves keverékével besűrítjük.


Rotyogtatjuk még 2-3 percig. Azon melegében tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések