KOLBÁSZGULYÁS
Az eredeti recept itt található:
https://doksi.hu/get.php?order=DisplayPreview&lid=12244
Alapvetően nem tudom miért gulyás, hiszen húsleves alapú. Ráadásul pirospaprika sincs benne. Azontúl pedig legalább annyi gomba van benne, mint kolbász. Mindezek ellenére, a végeredmény finom!
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
2 db Debreceni kolbász
250 g gomba
1 db vöröshagyma
60 g húsos szalonna
1,5 l húsleves
1/2 evőkanál olaj
só, őrölt bors
a habaráshoz:
1 evőkanál liszt
1/2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát valamint a szalonnát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt sütjük kb. 4-5 percig.
2. Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük.
Főzzük kb. 15-20 percet, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt.
Főzzük még kb. 10 percig, majd a csomómentesre kevert liszt, tejföl, paradicsom és kevés leves keverékével besűrítjük.
Rotyogtatjuk még 2-3 percig. Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése