MEGGYES-MÁKOS TÚRÓBONBONOK (A ÉS B VARIÁCIÓ)
A receptet az Óriás Pöttyös Túró Rudi meggyes-mákos változata ihlette.
Azért készítettem 2 félét, mert mielőtt kibontottam volna, úgy képzeltem, hogy a fehér túróban lesznek a mákdarabkák, a középen pedig egy meggyes réteg húzodik majd.
De nem! A túró rózsaszín és abban pislogtak a mákok! Én viszont, csakazértis, készítettem egy másmilyet is!
HOZZÁVALÓK KB. 18-20 DB-HOZ:
450 g tehéntúró
30 g szemes mák
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint porcukor
6-8 evőkanál darált háztartási keksz
250 ml meggybefőtt leve
20 g étkezési keményítő
10-12 szem befőttmeggy
130 g olvasztott étcsokoládé
Ihletforrás: Óriás Pöttyös Túró Rudi meggyes-mákos változata
ELKÉSZÍTÉS:
1. A meggybefőtt levét egy lábasba öntjük és hidegen simára keverjük benne a keményítőt.
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.
2. A mákot kb. 1 dl vízzel és a citrom héjával felfőzzük. (míg a víz elpárolog)
Gyakran keverjük, nehogy leégjen!
3. A túrót a tejföllel, a mákkal a porcukorral elkeverjük.
4. A masszát 2 felé vesszük.
Az egyikbe belekeverjük a "meggypudingot".
5. Ezután mindkét tálba annyi darált háztartási kekszet teszünk, hogy formázható állaga legyen.
6. A rózsaszín tésztából közepes méretű golyókat formázunk.
7. A fehér tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe teszünk 1 szem kimagozott meggyet.
Bebugyoláljuk, golyóvá formázzuk.
8. Valamennyi golyót megmártunk olvasztott étcsokiban és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tetejüket dekorálhatjuk, hogy meg tudjuk a 2 fajtát különböztetni.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése