MEGGYES-MÁKOS TÚRÓBONBONOK (A ÉS B VARIÁCIÓ)


A receptet az Óriás Pöttyös Túró Rudi meggyes-mákos változata ihlette.

Azért készítettem 2 félét, mert mielőtt kibontottam volna, úgy képzeltem, hogy a fehér túróban lesznek a mákdarabkák, a középen pedig egy meggyes réteg húzodik majd.

De nem! A túró rózsaszín és abban pislogtak a mákok! Én viszont, csakazértis, készítettem egy másmilyet is!


HOZZÁVALÓK KB. 18-20  DB-HOZ:

450 g tehéntúró
30 g szemes mák
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint porcukor
6-8 evőkanál darált háztartási keksz

250 ml meggybefőtt leve
20 g étkezési keményítő

10-12 szem befőttmeggy

130 g olvasztott étcsokoládé


Ihletforrás: Óriás Pöttyös Túró Rudi meggyes-mákos változata

 





ELKÉSZÍTÉS:

1. A meggybefőtt levét egy lábasba öntjük és hidegen simára keverjük benne a keményítőt. 
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük. 
Kihűtjük.



2. A mákot kb. 1 dl vízzel és a citrom héjával felfőzzük. (míg a víz elpárolog)

Gyakran keverjük, nehogy leégjen!


3. A túrót a tejföllel, a mákkal a porcukorral elkeverjük.


4. A masszát 2 felé vesszük.

Az egyikbe belekeverjük a "meggypudingot".


5. Ezután mindkét tálba annyi darált háztartási kekszet teszünk, hogy formázható állaga legyen.


6. A rózsaszín tésztából közepes méretű golyókat formázunk.


7. A fehér tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe teszünk 1 szem kimagozott meggyet. 



Bebugyoláljuk, golyóvá formázzuk.


8. Valamennyi golyót megmártunk olvasztott étcsokiban  és 3-4 órára hűtőbe tesszük.



Tetejüket dekorálhatjuk, hogy meg tudjuk a 2 fajtát különböztetni.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések