CROQUE MONSIEUR OLASZOSAN


Sonka helyett Mortadella, mustár helyett paradicsomszósz, francia sajt helyett mozzarella...



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4 szelet toast kenyér
5 szelet Mortadella


1/2 doboz darabolt konzerv paradicsom v. 2 db friss
5-6 levél friss bazsalikom, oregánó, bors, só, cukor
1 csomag mozzarella
2 db friss paradicsom

a besamelhez:

300 ml tej
3 evőkanál búzafinomliszt
30 g vaj
só, bors, szerecsendió, bazsalikom 



ELKÉSZÍTÉS:

1. A paradicsomkonzervhez / kockára vágott friss paradicsomhoz hozzákeverjük a sót, borsot, csipet cukrot.

(Tehetünk bele pirított hagymát és fokhagymát is.)

2. Megfőzzük a besamelt.

Ahogy utóbb írtam én újabban úgy készítem, hogy a hozzávalókat csomómentesre turmixolom és közepes lángon kevergetem, míg besűrűsödik.


3. Egy kisebb tűzálló edényt kikenük vajjal, majd belerakjuk a kenyérszeleteket.
 

4. Megkenjük a paradicsomszósszal.


5. Rátesszük a Mortadellát.


6. Eloszlatjuk rajta a besamelt.
Rákarikázzuk a mozzarellát, végül befedjük a paradicsomkarikákkal.



7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 15-20 percig sütjük.

Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések