CROQUE MONSIEUR OLASZOSAN
Sonka helyett Mortadella, mustár helyett paradicsomszósz, francia sajt helyett mozzarella...
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4 szelet toast kenyér
5 szelet Mortadella
1/2 doboz darabolt konzerv paradicsom v. 2 db friss
5-6 levél friss bazsalikom, oregánó, bors, só, cukor
1 csomag mozzarella
2 db friss paradicsom
a besamelhez:
300 ml tej
3 evőkanál búzafinomliszt
30 g vaj
só, bors, szerecsendió, bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
1. A paradicsomkonzervhez / kockára vágott friss paradicsomhoz hozzákeverjük a sót, borsot, csipet cukrot.
(Tehetünk bele pirított hagymát és fokhagymát is.)
2. Megfőzzük a besamelt.
Ahogy utóbb írtam én újabban úgy készítem, hogy a hozzávalókat csomómentesre turmixolom és közepes lángon kevergetem, míg besűrűsödik.
3. Egy kisebb tűzálló edényt kikenük vajjal, majd belerakjuk a kenyérszeleteket.
4. Megkenjük a paradicsomszósszal.
5. Rátesszük a Mortadellát.
6. Eloszlatjuk rajta a besamelt.
Rákarikázzuk a mozzarellát, végül befedjük a paradicsomkarikákkal.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 15-20 percig sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése