HAMIS TOJÁS - KARFIOLFASÍRT CHEDDARRAL
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos tojásformára.
HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ (6 DB):
400 g karfiol
1 db tojás
100 g natúr vagy tejszínes krémsajt
kb. 170-200 g zsemlemorzsa
só
a töltelékhez:
kb. 70 g vörös Cheddar sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A karfiolt ledaráljuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojással, a krémsajttal a sóval és annyi zsemlemorszával, hogy összeálljon.
2. A cheddart nagyobb kockákra vágjuk.
3. A szilikonos tojásformának kibéleljük az alját és a szélét, majd beleteszünk 2 kocka sajtot.
3. Befedjük a sajtkockákat, feltöltjük az egységeket.
4. A formát masszívabb tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
Mielőtt kivennénk a formából várunk kb. 8-10 percet.
Önmagában, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése