HAMIS TOJÁS - KARFIOLFASÍRT CHEDDARRAL


A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos tojásformára.



HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ (6 DB):

400 g karfiol 
1 db tojás
100 g natúr vagy tejszínes krémsajt
kb. 170-200 g zsemlemorzsa

a töltelékhez:

kb. 70 g vörös Cheddar sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A karfiolt ledaráljuk.



2. Egy tálban összekeverjük a tojással, a krémsajttal a sóval és annyi zsemlemorszával, hogy összeálljon.



2. A cheddart nagyobb kockákra vágjuk.


3. A szilikonos tojásformának kibéleljük az alját és a szélét, majd beleteszünk 2 kocka sajtot.


3. Befedjük a sajtkockákat, feltöltjük az egységeket.


4. A formát masszívabb tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.


Mielőtt kivennénk a formából várunk kb. 8-10 percet.

Önmagában, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések