VAKARCSKA (TEHÉNTÚRÓVAL)
Ma az egyik receptes oldalon megláttam a vakarcsot (Nálam
azért kapott kicsinyítő képzőt, merthogy miniben készítettem el.) és akkor
jutott eszembe, hogy én ezt már vagy 15 éve nem ettem!!!
Pedig gyerekkoromban imádtam! Nem is értem, hogy felejthettem el???!!!
Anyu mindig tehéntúróval készítette, de ahogy elnéztem más csak sima tejfölt tesz bele.
Én a hazai ízek nyomdokain haladok. Annyi változtatást csináltam, hogy nem egyben sütőttem meg, hanem kis négyzeteket nyomkodtam ki a tésztából. Ugyanis vannak szép kiszúróim, amik már türelmetlenül várták, hogy használatba lendüljenek...😀
Pedig gyerekkoromban imádtam! Nem is értem, hogy felejthettem el???!!!
Anyu mindig tehéntúróval készítette, de ahogy elnéztem más csak sima tejfölt tesz bele.
Én a hazai ízek nyomdokain haladok. Annyi változtatást csináltam, hogy nem egyben sütőttem meg, hanem kis négyzeteket nyomkodtam ki a tésztából. Ugyanis vannak szép kiszúróim, amik már türelmetlenül várták, hogy használatba lendüljenek...😀
HOZZÁVALÓK
25 DB-HOZ:
300 g
liszt (nálam búzafinom- és teljes kiőrlésű vegyesen)
450 g túró
2-3
evőkanál tejföl
2 evőkanál
zsiradék (nálam kacsazsír)
só
a
nyújtáshoz kb. 1 csapott evőkanálnyi liszt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót egy keverőtálba öntjük. Ha nagyon göröngyös, egy villával simára dolgozzuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a zsiradékot. Összemorzsoljuk, majd gyúrjuk.
3. Végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta már ne legyen morzsalékos és formázhatóvá váljon.
Eredetileg ebben a formában - tetejét függőlegesen, majd
vízszintesen négyzethálósra vagdosva - egyben tették a sütőpapírral bélelet
tepsire, de én - mint írtam - kiszaggattam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése