NUTELLAHABOS KOSÁRKÁK
A recept elkészítéséhez szükség van 12 db kosárkaformára.
HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:
a tésztához:
140 g búzafinomiszt
40 g darált törökmogyoró
70 g vaj
2 db tojássárgája
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 púpozott evőkanál tejföl
csipet só
a töltelékhez:
2 db tojásfehérje
2 evőkanál Nutella
50 darált törökmogyoró
a forma kikenéséhez olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a darált mogyorót, a cukrot, a sót és a sütőport összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojássárgákat.
Az egészet jól összegyúrjuk, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Letakarva 30 percre betesszük a hűtőbe.
2. A kosárformákat - ecset segítségével - kikenjük olajjal.
Feltöltjük a tésztával.
3. A tojásfehérjéket kevés sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mogyorót és a Nutellát.
4. Megtöltjük a kosárkákat.
5. Előmelegített sütőben 165 fokon - légkeveréssel - 15 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd óvatosan kivesszük a sütiket a formából.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LINZERKOSÁRKA RECEPT:
TWIX LINZERKOSÁRKA
MOZART LINZERKOSÁRKA
PBJ LINZERKOSÁRKA
ALMÁS LINZERKOSÁRA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése