OREO TEKERCS


Kicsit puhább lett, mint az eddigi tekercsek. Nincs túl jó tartása, de érdekes módon a felülete ennek ellenére nem ragad. És az íze is egészen jó, bár az Oreo ebben a formában sem lett a kedvencem.


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

250 g darált Oreo keksz
200 ml tejszín (főzőtejszín is jó)
150 ml tej
100 ml vaníliás krémlikőr (helyettesíthető tejjel)
60 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
ízlés szerint cukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az Oreot összetördeljük, majd ledaráljuk és egy keverőtálba öntjük.


2. Megfőzzük a krémet.

A hozzávalókat egy lábasba tesszük, simára keverjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.

3. A darált kekszből 2 evőkanálnyit félreteszünk.
A krémből 1-1,5 kanállal beleteszünk a darált kekszhez és az egészet addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll.

4. A tésztát szilikonos sütőpapírral fedett nyújtódeszkán, a félretett kekszmorzsával megszórva, 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk.


5. Megkenjük a krémmel.

6. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
. Hűtőbe tesszük 1/2 napra vagy egy egész éjszakára.
Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések