NOKEDLI GÖRÖGÖSEN
A receptet a görögök egyik nemzeti eledele a Spanakopita ihlette, ami egy fetás-spenótos rétes.
Itt a spenót a nokedlitésztába kerül, a feta pedig feltétként szolgál.
A használt eszköz:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A parajt és a tojásokat egy tálba tesszük.
Fűszerezzük és jól elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
2. Lobogó, enyhén sós vízben, nokedliszaggató segítségével, kifőzzük, lecsepegtetjük.
3. Míg a tészta fő, kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát hozzáadva kicsit megpirítjuk.
4. Tálaláskor alulra tesszük a nokedlit, rámorzsoljuk a sajtot, végül rákanalazunk némi sült hagymát.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB NOKEDLI RECEPT:
ANGOLOSAN
SZÍNES NOKEDLI TOJÁSPÖRKÖLTEL
MARGARITA (OLASZOS)
BAJOROS
Itt a spenót a nokedlitésztába kerül, a feta pedig feltétként szolgál.
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a tésztához:
2 db tojás
250 g spenót (ha mirelit, olvasszuk ki)
Kb. 300-350 g liszt
só, fehérbors
a feltéthez:
1 db nagyobb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
csipet só
200-250 g feta vagy krémfehér sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A parajt és a tojásokat egy tálba tesszük.
Fűszerezzük és jól elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
2. Lobogó, enyhén sós vízben, nokedliszaggató segítségével, kifőzzük, lecsepegtetjük.
3. Míg a tészta fő, kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát hozzáadva kicsit megpirítjuk.
4. Tálaláskor alulra tesszük a nokedlit, rámorzsoljuk a sajtot, végül rákanalazunk némi sült hagymát.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB NOKEDLI RECEPT:
ANGOLOSAN
SZÍNES NOKEDLI TOJÁSPÖRKÖLTEL
MARGARITA (OLASZOS)
BAJOROS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése