NOKEDLI GÖRÖGÖSEN

A receptet a görögök egyik nemzeti eledele a Spanakopita ihlette, ami egy fetás-spenótos rétes.
Itt a spenót a nokedlitésztába kerül, a feta pedig feltétként szolgál.


HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a tésztához:

2 db tojás
250 g spenót (ha mirelit, olvasszuk ki)
Kb. 300-350 g liszt
só, fehérbors

a feltéthez:

1 db nagyobb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
csipet só
200-250 g feta vagy krémfehér sajt

 A használt eszköz:


ELKÉSZÍTÉS:

1. A parajt és a tojásokat egy tálba tesszük.
Fűszerezzük és jól elkeverjük.


Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.


2. Lobogó, enyhén sós vízben, nokedliszaggató segítségével, kifőzzük, lecsepegtetjük.



3. Míg a tészta fő, kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát hozzáadva kicsit megpirítjuk.

4. Tálaláskor alulra tesszük a nokedlit, rámorzsoljuk a sajtot, végül rákanalazunk némi sült hagymát.

Jó étvágyat!

MÉG TÖBB NOKEDLI RECEPT:

ANGOLOSAN




SZÍNES NOKEDLI TOJÁSPÖRKÖLTEL



MARGARITA (OLASZOS)



BAJOROS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések