TIRAMISUS KALÁCS



HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

250 g kalács
2 db tojás
1 púpozott evőkanál mascarpone vagy egyéb tejszínes krémsajt
1 evőkanál Amaretto likőr
1,5 evőkanál instant kávé
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
csipet só
50 g vaj

az öntethez:

2 evőkanál mascarpone
1 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál Amaraetto likőr


ELKÉSZÍTÉS: 

1. A kalácsot szeletekre vágjuk.


2. A tojást, a mascarponét, a porcukrot, a likőrt, a kávét, a sót és a tejet kikeverjük.


3. A kalácsszeleteket belenyomkodjuk a tojásos masszába és kivajazott tűzálló edénybe sorakoztatjuk.

Ha maradt tojás, azt a kalácsokra öntjük.

Tetejére 50 g vajat morzsolunk.



4. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - barnára sütjük.


Tálaláskor meglocsoljuk a mascarpone-porcukor-likőr keverékéből álló - nem túl híg - öntettel és meghintjük kakaóporral.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TIRAMISUS ÉDESSÉG:

TIRAMISUS FÁNK



MÉG TÖBB KALÁCS RECEPT:

MOZART KALÁCS



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések