TIRAMISUS KALÁCS
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:
250 g kalács
2 db tojás
1 púpozott evőkanál mascarpone vagy egyéb tejszínes krémsajt
1 evőkanál Amaretto likőr
1,5 evőkanál instant kávé
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
csipet só
50 g vaj
az öntethez:
2 evőkanál mascarpone
1 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál Amaraetto likőr
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot szeletekre vágjuk.
2. A tojást, a mascarponét, a porcukrot, a likőrt, a kávét, a sót és a tejet kikeverjük.
3. A kalácsszeleteket belenyomkodjuk a tojásos masszába és kivajazott tűzálló edénybe sorakoztatjuk.
Ha maradt tojás, azt a kalácsokra öntjük.
Tetejére 50 g vajat morzsolunk.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - barnára sütjük.
Tálaláskor meglocsoljuk a mascarpone-porcukor-likőr keverékéből álló - nem túl híg - öntettel és meghintjük kakaóporral.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TIRAMISUS ÉDESSÉG:
TIRAMISUS FÁNK
MÉG TÖBB KALÁCS RECEPT:
MOZART KALÁCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése