SÁRGA LÁNGOS (TEPSIBEN SÜTVE)


Ez a változat nem fog annyira megkelni, mint a búzaliszttel készült. Íze is pikánsabb a tejfölbe kevert currypornak köszönhetően.
Alapvetően nem jobb, mint a klasszikus, ellenben nem is rossz. 


HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g kukoricaliszt
100 g búzafinomliszt
150 g édesburgonya
3,5 g szárított élesztő
csipet cukor
langyos víz

a feltéthez:

teföl
currypor
Cheddar sajt

ELKÉSZÍTÉS:


 1. Az édesburgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük.

2. Egy keverőtálban villával összetörjük a krumplit.
Hozzákeverjük a többi alapanyagot.
Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Jól összedolgozzuk.
Meleg helyen 30 percig kelesztjük. 

3. A tésztát kétfelé szedjük és kb. 1,5 cm-es  lapokat formázunk belőle. Nyújthatjuk is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Még 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

4. A 2-3 evőkanálnyi tejfölt összekeverünk 1 teáskanálnyi curryporral.


Rákenjük a tésztára.

 
5. Végül megszórjuk reszelt Cheddar sajttal.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések