ÍRÓS-CITROMOS MUFFIN

Ezzel az ízkombinációval először a Ritter Sport 2015-16 (???) év nyári kollekciójában találkoztam.
Ott fehércsokiba volt töltve. Azóta  sem ettem jobb fehércsokit és az íróra is rászoktam.😄
Sima kevert tésztával is kitűnő. Legalább olyan finom, mint a túró-citrom kombó!


HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

200 g búzafinomliszt
1 tasak sütőpor
csipet só
250 ml író
1 db citrom reszelt héja és leve
60 g porcukor
60 g  puha vaj
1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sütőport és a sót összekeverjük.

2. A tojást a porcukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a vajat, az írót, a citrom reszelt héját és a levét.
Az egészet simára keverjük.

3. Apránként hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk.

4. Feltötljük a formát.


5. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.


Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a sütiket a formábol és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB ÍRÓS-CITROMOS ÉDESSÉG:







 ÍRÓS-CITROMOS GOFRI

 

PALACSINTA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések