ÍRÓS-CITROMOS MUFFIN
Ezzel az ízkombinációval először a Ritter Sport 2015-16 (???) év nyári kollekciójában találkoztam.
Ott fehércsokiba volt töltve. Azóta sem ettem jobb fehércsokit és az íróra is rászoktam.😄
Sima kevert tésztával is kitűnő. Legalább olyan finom, mint a túró-citrom kombó!
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást a porcukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a vajat, az írót, a citrom reszelt héját és a levét.
Az egészet simára keverjük.
3. Apránként hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk.
4. Feltötljük a formát.
5. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a sütiket a formábol és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ÍRÓS-CITROMOS ÉDESSÉG:
ÍRÓS-CITROMOS GOFRI
PALACSINTA
Ott fehércsokiba volt töltve. Azóta sem ettem jobb fehércsokit és az íróra is rászoktam.😄
Sima kevert tésztával is kitűnő. Legalább olyan finom, mint a túró-citrom kombó!
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
200 g búzafinomliszt
1 tasak sütőpor
csipet só
250 ml író
1 db citrom reszelt héja és leve
60 g porcukor
60 g puha vaj
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást a porcukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a vajat, az írót, a citrom reszelt héját és a levét.
Az egészet simára keverjük.
3. Apránként hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk.
4. Feltötljük a formát.
5. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a sütiket a formábol és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ÍRÓS-CITROMOS ÉDESSÉG:
ÍRÓS-CITROMOS GOFRI
PALACSINTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése