TÚRÓGOMBÓC HABOS MADÁRTEJKRÉMMEL
Férjem szerint ez a leg-legjobb túrógombóc, amit valaha evett. Tény, hogy az intenzív vaníliás íz és a tejszínhab jól áll a túrónak. Ráadásul ez az első olyan túrós étel, ahol a citrom hiánya nem tűnik fel, annyira harmónikus a végeredmény.
Egy baja van, hogy a fehér-bézs színvilága annyira nem látványos, de az íz messzemenően kárpótol ezért!😃
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk,1 órába hűtőbe tesszük.
2. A tejszín kivételével az összes hozzávalót egy lábasba tesszük és simára keverjük.
A vajat csak a végén adjuk hozzá, mikor a többi hozzávalót csomomentesre dolgoztuk.
Közepes lángon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
3. A túrós masszából gombócokat formázunk és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Langyosra, vagy hidegre hűtjük.
4. A tejszínhabot felverjük.
5. Óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Tálaláskor alulra tesszük a gombócot és bőven rákanalazunk a krémből.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÚRÓGOMBÓC RECEPT:
CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC
TRIPLA KARAMELLÁS TÚRÓGOMBÓC
MÉG TÖBB MADÁRTEJKRÉMES ÉDESSÉG:
SZTRACSATELLATEKERCS MADÁRTEJES KRÉMMEL
GRANOLATEKERCS MADÁRTEJKRÉMMEL
Egy baja van, hogy a fehér-bézs színvilága annyira nem látványos, de az íz messzemenően kárpótol ezért!😃
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a gombóchoz:
450 g félzsíros tehéntúró
2 db tojás
4 evőkanál búzadara
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
a krémhez:
1 doboz (= 450 ml) MIZO madártej
4 evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
60 g vaj
cukor ízlés szerint
200 ml tejszín
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk,1 órába hűtőbe tesszük.
2. A tejszín kivételével az összes hozzávalót egy lábasba tesszük és simára keverjük.
A vajat csak a végén adjuk hozzá, mikor a többi hozzávalót csomomentesre dolgoztuk.
Közepes lángon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
3. A túrós masszából gombócokat formázunk és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Langyosra, vagy hidegre hűtjük.
4. A tejszínhabot felverjük.
5. Óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Tálaláskor alulra tesszük a gombócot és bőven rákanalazunk a krémből.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÚRÓGOMBÓC RECEPT:
CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC
TRIPLA KARAMELLÁS TÚRÓGOMBÓC
MÉG TÖBB MADÁRTEJKRÉMES ÉDESSÉG:
SZTRACSATELLATEKERCS MADÁRTEJES KRÉMMEL
GRANOLATEKERCS MADÁRTEJKRÉMMEL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése