TÚRÓGOMBÓC HABOS MADÁRTEJKRÉMMEL

Férjem szerint ez  a leg-legjobb túrógombóc, amit valaha evett. Tény, hogy az intenzív vaníliás íz és a tejszínhab jól áll a túrónak. Ráadásul ez az első olyan túrós étel, ahol a citrom hiánya nem tűnik fel, annyira harmónikus a végeredmény.

Egy baja van, hogy a fehér-bézs színvilága annyira nem látványos, de az íz messzemenően kárpótol ezért!😃



 HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:

a gombóchoz:

450 g félzsíros tehéntúró
2 db tojás
4 evőkanál búzadara
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint

a krémhez:

1 doboz (= 450 ml) MIZO madártej


 4 evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
60 g vaj
cukor ízlés szerint
200 ml tejszín


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk,1 órába hűtőbe tesszük.


2. A tejszín kivételével az összes hozzávalót egy lábasba tesszük és simára keverjük.

A vajat csak a végén adjuk hozzá, mikor a többi hozzávalót csomomentesre dolgoztuk.

Közepes lángon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Teljesen kihűtjük.


3. A túrós masszából gombócokat formázunk és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Langyosra, vagy hidegre hűtjük.


4. A tejszínhabot felverjük.


5. Óvatosan hozzákeverjük a krémhez.


Tálaláskor alulra tesszük a gombócot és bőven rákanalazunk a krémből.

Jó étvágyat!

MÉG TÖBB TÚRÓGOMBÓC RECEPT:

CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC



TRIPLA KARAMELLÁS TÚRÓGOMBÓC




MÉG TÖBB MADÁRTEJKRÉMES ÉDESSÉG:

SZTRACSATELLATEKERCS MADÁRTEJES KRÉMMEL



GRANOLATEKERCS MADÁRTEJKRÉMMEL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések