HABOS FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS PALACSINTA



HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

70 g búzafinomliszt
70 g rizsliszt
2 db tojássárgája
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
50 g darált pisztácia
csipet só

a krémehez:

1 üveg (=377 ml) Müllermilch fehércsokis-pisztáciás tej

3 evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
50 g vaj 
ízlés szerint cukor
2 db tojásfehérje habbá verve

a dekorhoz:

tejszínhab+darált pisztácia vagy olvasztott fehércsoki+darált pisztácia

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet, a keményítőt, a cukrot és a lisztet simára kikeverjük.
Belekockázzuk a vajat, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
(Amíg a palacsinták megsülnek hűtőbe is tehetjük.)


2. A palacsintatészta hozzávalóit simára kikeverjük.
Hevített serpenyőben kevés olajon 1 merőkanálnyit megsütünk, mindkét oldalán.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.


3. A palacsintát megkenjük a krémmel, feltekerjük.


4. Tetejét tejszínhabbal vagy olvasztott csokival és darált pisztáciával dekoráljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések