HABOS FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
70 g búzafinomliszt
70 g rizsliszt
2 db tojássárgája
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
50 g darált pisztácia
csipet só
a krémehez:
3 evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
50 g vaj
ízlés szerint cukor
2 db tojásfehérje habbá verve
a dekorhoz:
tejszínhab+darált pisztácia vagy olvasztott fehércsoki+darált pisztácia
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet, a keményítőt, a cukrot és a lisztet simára kikeverjük.
Belekockázzuk a vajat, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
(Amíg a palacsinták megsülnek hűtőbe is tehetjük.)
2. A palacsintatészta hozzávalóit simára kikeverjük.
Hevített serpenyőben kevés olajon 1 merőkanálnyit megsütünk, mindkét oldalán.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
3. A palacsintát megkenjük a krémmel, feltekerjük.
4. Tetejét tejszínhabbal vagy olvasztott csokival és darált pisztáciával dekoráljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése