FRITTATA SZENDVICS MEXIKÓI STÍLUSBAN


Alapvetően ezt a szendvicset bármilyen ízűre készíthetjük. Az érdekessége leginkább a gofriformában sütött frittata.


HOZZÁVALÓK 4 SZENDVICSHEZ:

8 db toast kenyér
4 db tojás
1 doboz csemegekukorica
1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál sűrített paradicsom vagy 2 evőkanál Erős Pista
1 db kaliforniai paprika 
1 db hegyes-erős paprika
1 db lilahagyma


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást felverjük. Belekeverjük a mexikói fűszerkeveréket és a csemegekukoricát.
Fűszerkeveréktől függően sózzuk.


2. A gofriformát egy masszívabb tepsibe tesszük és elosztjuk benne a tojásos keveréket.

180 fokon kb. 10 percig sütjük, míg a teteje megszilárdul.


3. Ezalatt megpirítjuk a kenyereket és felszeleteljük vékonyra a zödségeket.

4. Elkészítjük a mártást.
A majonézhez vagy paradicsompürét vagy Erős Pistát (esetleg kettő mixét) keverünk.

5. A kész frittata nagyságát a szendvicskenyér méretéhez igazítjuk.

6. A kenyeret megkenjük a majonézzel, megrakjuk zöldségekkel.
. Rátesszük a frittatat.

8. Erre jön még egy adag krém és még egy adag zöldség.
9. Végül beborítjuk egy másik toast kenyérrel.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések