BAJOROS NOKEDLI



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a tésztához:

2 db tojás
300 ml német sör
Kb. 300-350 g rozsliszt
1 evőkanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék

a káposztához:

500 g savanyított káposzta
1 db vöröshagyma
2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
ízlés szerint egyéb fűszerek (kömény, babérlevél...stb.)

továbbá:

300 g Frankfurti virsli vagy egyéb német kolbász
350 g tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
Rátesszük a lecsepegtetett (leöblített) káposztát.
Fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és puhára pároljuk.


2. Míg a káposzta párolódik, elkészítjük a nokedlit.

A tojást simára keverjük, hozzáöntjük a sört és a fűszereket.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.


Enyhén sós, lobogó vízben, nokedliszaggató segítségével, kifőzzük.


3. A virslit karikára vágjuk.
Aki úgy jobban szereti, kevés olajon meg is piríthatja.


4. A kifőtt nokedlit, a megpuhult káposztát és a virslikarikákat összekeverjük és egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük.


5. Tetejét megkenjük tejföllel.


6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB NOKEDLI RECEPT:

NOKEDLI ANGOLOSAN



SZÍNES NOKEDLI SZÍNES TOJÁSPÖRKÖLTTEL



MARGARITA NOKEDLI



GÖRÖGÖS NOKEDLI

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések