BAJOROS NOKEDLI
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a tésztához:
2 db tojás
300 ml német sör
Kb. 300-350 g rozsliszt
1 evőkanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
só
a káposztához:
500 g savanyított káposzta
1 db vöröshagyma
2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
ízlés szerint egyéb fűszerek (kömény, babérlevél...stb.)
továbbá:
300 g Frankfurti virsli vagy egyéb német kolbász
350 g tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
Rátesszük a lecsepegtetett (leöblített) káposztát.
Fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és puhára pároljuk.
2. Míg a káposzta párolódik, elkészítjük a nokedlit.
A tojást simára keverjük, hozzáöntjük a sört és a fűszereket.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízben, nokedliszaggató segítségével, kifőzzük.
3. A virslit karikára vágjuk.
Aki úgy jobban szereti, kevés olajon meg is piríthatja.
4. A kifőtt nokedlit, a megpuhult káposztát és a virslikarikákat összekeverjük és egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük.
5. Tetejét megkenjük tejföllel.
6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB NOKEDLI RECEPT:
NOKEDLI ANGOLOSAN
SZÍNES NOKEDLI SZÍNES TOJÁSPÖRKÖLTTEL
MARGARITA NOKEDLI
GÖRÖGÖS NOKEDLI
Megjegyzések
Megjegyzés küldése