FODROS FRANKFURTI LEVES
Alapvetően a leves a fodros keltől lesz fodros, de hogy ezt a hatást fokozzam, a zöldségeket is legyalultam hullámos reszelőn.
Igaziból,annyira nem lett látványos,mint amennyire vártam...😒 Tehát ez a mozzanat el is hagyható.
A végeredmény pedig ízben nem sokban különbözik a klasszikustól.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk.
A krumplit és a sárgarépát hullámos reszelőn legyaluljuk.
Ugyanezt a virslivel is megtesszük.
2. Elkészítjük a levesalapot.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.
Rátesszük a pirospaprikát, sót, és a majorannát, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.
Mivel ebben az állapotban a zöldségek sokkal hamarabb puhulnak, mint egyébként, ezért csak ha felforr az alap, akkor tesszük hozzá őket.
3. A virsli kivételével, a zöldségeket a bugyborgó leveshez keverjük.
Kb. 15 percig főzzük, végül a virslit és a liszttel elkevert tejfölt is beletesszük. Még 3-5 percig főzzük.
Azon melegében tálaljuk!
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB FRANKFURTI ÉTEL:
FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍUSBAN
FRANKFURTI RAKOTTAS
FRANKFURTI FŐZELÉK
FRANKFURTI TORTILLATEKERCS
Igaziból,annyira nem lett látványos,mint amennyire vártam...😒 Tehát ez a mozzanat el is hagyható.
A végeredmény pedig ízben nem sokban különbözik a klasszikustól.
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
200g fodros kel
2 db közepes burgonya
1 nagyobb sárgarépa
3 szál Frankfurti virsli
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál pirospaprika
majoranna
só
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
1/2 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk.
A krumplit és a sárgarépát hullámos reszelőn legyaluljuk.
Ugyanezt a virslivel is megtesszük.
2. Elkészítjük a levesalapot.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.
Rátesszük a pirospaprikát, sót, és a majorannát, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.
Mivel ebben az állapotban a zöldségek sokkal hamarabb puhulnak, mint egyébként, ezért csak ha felforr az alap, akkor tesszük hozzá őket.
3. A virsli kivételével, a zöldségeket a bugyborgó leveshez keverjük.
Kb. 15 percig főzzük, végül a virslit és a liszttel elkevert tejfölt is beletesszük. Még 3-5 percig főzzük.
Azon melegében tálaljuk!
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB FRANKFURTI ÉTEL:
FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍUSBAN
FRANKFURTI RAKOTTAS
FRANKFURTI FŐZELÉK
FRANKFURTI TORTILLATEKERCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése