HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA ANGOLOSAN


Mitől angolos?

- Barna sörből van a palacsinta,
- a marhahús is barna sörben van párolva,
- Cheddar is került bele.


HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

250 ml angol barna sör
200 g búzafinomliszt
100 ml víz
só, bors
csipet fahéj (elhagyható)
csipet cukor

olaj a sütéshez

a töltelékhez:

500 g darált marhahús
1 nagyobb fej vöröshagyma
250 ml sör
só, bors

az öntethez:

100 g Cheddar sajt
200 g (1 nagy pohár fele) tejföl
csipet só 
a húsból visszamaradt szaft



ELKÉSZÍTÉS:


1. A palacsintához a tojást kikeverjük a sörrel, fűszerezzük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet.
Az egészet simára keverjük.


Tapadásmentes palacsintasütőben, minimális olajon, mindkét oldalát kisütjük.

2. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
Hozzátesszük a húst és együtt pirítjuk, míg a hús kifehéredik.
Fűszerezzük.
Ráöntjük a sört és fedővel letakarva, közepes lángon, főzzük, míg csak 2-3 kanálnyi lé marad rajta.
Ez kb. 15 perc.

3. A hússal megtöltjük a palacsintákat és egy kivajazott tepsibe/edénybe tesszük.

4. A visszamaradt szaftot a tejföllel és a reszelt sajttal elkeverjük.


Szükség esetén sózzuk.
Ráöntjük a palacsintákra.

5. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, míg a teteje megpirul.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések