HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA ANGOLOSAN
Mitől angolos?
- Barna sörből van a palacsinta,
- a marhahús is barna sörben van párolva,
- Cheddar is került bele.
- Barna sörből van a palacsinta,
- a marhahús is barna sörben van párolva,
- Cheddar is került bele.
HOZZÁVALÓK
5 DB-HOZ:
a
tésztához:
250 ml
angol barna sör
200 g
búzafinomliszt
100 ml víz
só, bors
csipet
fahéj (elhagyható)
csipet
cukor
olaj a
sütéshez
a
töltelékhez:
500 g
darált marhahús
1 nagyobb
fej vöröshagyma
250 ml sör
só, bors
az
öntethez:
100 g
Cheddar sajt
200 g (1
nagy pohár fele) tejföl
csipet
só
a húsból
visszamaradt szaft
ELKÉSZÍTÉS:
1. A palacsintához a tojást kikeverjük a sörrel, fűszerezzük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet.
Az egészet simára keverjük.
2. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
Hozzátesszük a húst és együtt pirítjuk, míg a hús kifehéredik.
Fűszerezzük.
Ráöntjük a sört és fedővel letakarva, közepes lángon, főzzük, míg csak 2-3 kanálnyi lé marad rajta.
Ez kb. 15 perc.
3. A hússal megtöltjük a palacsintákat és egy kivajazott tepsibe/edénybe tesszük.
Hozzátesszük a húst és együtt pirítjuk, míg a hús kifehéredik.
Fűszerezzük.
Ráöntjük a sört és fedővel letakarva, közepes lángon, főzzük, míg csak 2-3 kanálnyi lé marad rajta.
Ez kb. 15 perc.
3. A hússal megtöltjük a palacsintákat és egy kivajazott tepsibe/edénybe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése