BUNDÁS KENYÉR FRANCIÁSAN


A franciás jelzőt azért adtam neki, mert:

- bagettből van,
- párizsival készül,
- és került bele Provance-i fűszerkeverék is.

Sajnos, a várt hatás nem lett olyan intenzív, mint elképzeltem. A sült olaj íze minden mást elnyom, így csak árnyalatokban különbözik a klasszikus bundás kenyértől.



HOZZÁVALÓK 5-6 DB-HOZ:

1 db bagett
5-6 karika párizsi
3 db tojás
1 evőkanál Provance-i fűszerkeverék (nálam Kotányi)

olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. A bagettet 5-6 részre felvágjuk, majd félbe szeljük.

2. A párizsiból vastagabb karikákat vágunk.

3. A tojásokat felverjük és elkeverjük a fűszerekkel.

4. Olajat hevítünk.

5. Fogunk 1 egységnyi bagettet, melynek mindkét oldalát jól megtunkoljuk a tojásban.
Közéteszünk 1 karika párizsit és beletesszük az olajba. Forgatva, minden oldalát pirosra sütjük.

Folytatjuk a műveletet a többi szendviccsel is.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések