FEKETE-ERDŐ BUKTA
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos buktaformára.
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
180 g friss élesztő
200 ml tej
1 teáskanál cukor
50 g zsiradék
1/2 csokor friss medvehagyma vagy 1 evőkanál szárított
só
a töltelékhez:
350 g gomba
100 g Fekete-erdei sonka
HASZNÁLT FORMA:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, sót és a medvehagymát összekeverjük.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal.
A cukros, langyos tejben megfutatott élesztőt hozzáöntjük, és az egészet jól összedolgozzuk.
Kb. 45 percet meleg helyen kelesztjük.
2. Elkészítjük a tölteléket.
A sonkát kisebb darabokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
Hozzátesszük a megpucolt, kockára vágott gombát.
Enyhén sózzuk és borsozzuk.
Pároljuk, míg a levét elfővi.
3. A tésztából lecsippentünk 1-1 darabot és kibéleljük a forma egységeit.
Ezután feltöltjük a töltelékkel.
4. A maradék tésztával befedjük.
5. A formát masszívabb sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB BUKTA RECEPT:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése