FEKETE-ERDŐ BUKTA


A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos buktaformára.


HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzafinomliszt
180 g friss élesztő
200 ml tej
1 teáskanál cukor
50 g zsiradék
1/2 csokor friss medvehagyma vagy 1 evőkanál szárított

a töltelékhez:

350 g gomba
100 g Fekete-erdei sonka



HASZNÁLT FORMA:


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, sót és a medvehagymát összekeverjük.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal.
A cukros, langyos tejben megfutatott élesztőt hozzáöntjük, és az egészet jól összedolgozzuk.
Kb. 45 percet meleg helyen kelesztjük.


2. Elkészítjük a tölteléket.

A sonkát kisebb darabokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
Hozzátesszük a megpucolt,  kockára vágott gombát.
Enyhén sózzuk és borsozzuk.
Pároljuk, míg a levét elfővi.


3. A tésztából lecsippentünk 1-1 darabot és kibéleljük a forma egységeit.

Ezután feltöltjük a töltelékkel.


4. A maradék tésztával befedjük.


5. A formát masszívabb sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB BUKTA RECEPT:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések