MÉZES-KRÉMES SPEKULATIUS TEKERCS
Hála, a német boltoknak,
itthon is lehet Spekulatius/Spekuloos kekszet kapni.
Ez némileg olyan, mint a mi mézeskalácsunk, csak nem annyira édes és a fűszerezése is visszafogottabb. Éppen ezért édesebb krémekkel tökéletes kombinációt alkot.
Most a Mézes-krémes süteményünk krémjével készítettem el.
Ez némileg olyan, mint a mi mézeskalácsunk, csak nem annyira édes és a fűszerezése is visszafogottabb. Éppen ezért édesebb krémekkel tökéletes kombinációt alkot.
Most a Mézes-krémes süteményünk krémjével készítettem el.
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
200 g
darált Spekulatius/Spekuloos keksz
2 evőkanál
méz
1-2
evőkanál tej
20 g
Spkeulatius kekszmorzsa a nyújtáshoz
a
krémhez:
250 ml tej
3 evőkanál
búzadara
30 dkg vaj
20 g
frissen reszelt gyömbér
cukor
ízlés szerint
2. Sütőpapírral lefedett nyújtódeszkán - a kekszmorzsát
alászórva - kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagra.
3. Elkészítjük a krémet.
A tejet a vajjal egy lábasban
feltesszük melegedni. Ha a vaj elolvadt, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és
állandó kevergetés mellett besűrítjük.
5. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd a
sütőpapír segítségével feltekerjük a tésztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése