MÉZES-KRÉMES PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ
a tésztához:
80 g
búzafinomliszt
80 g rizsliszt
80 g rizsliszt
1 db tojás
125 ml tej
125 ml
szénsavas ásványvíz
1 evőkanál méz
1 evőkanál méz
1/2 citrom
héja
1 tasak
vaníliás cukor
csipet só
a sütéshez olaj
a krémhez:
400 ml tej
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál búzafinomliszt
10 g búzakeményítő
60 g vaj
1 db citrom leve és a megmaradt héja (ami a tésztához nem kell)
ízlés szerint porcukor
a csokiöntethez:
50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál víz
a krémhez:
400 ml tej
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál búzafinomliszt
10 g búzakeményítő
60 g vaj
1 db citrom leve és a megmaradt héja (ami a tésztához nem kell)
ízlés szerint porcukor
a csokiöntethez:
50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük és simára keverjük. Közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
(A citrom másik felét, mielőtt felvágnánk és kifacsarnánk a levét, belereszeljük abba a tálba, amiben a tésztát fogjuk kikeverni!)
2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit,
olajozott serpenyőben, mindkét oldalán kisütünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése