MÉZES-KRÉMES PALACSINTA



HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ

a tésztához:

80 g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
1 db tojás
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 evőkanál méz
1/2 citrom héja
1 tasak vaníliás cukor
csipet só

a sütéshez olaj

a krémhez:

400 ml tej
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál búzafinomliszt
10 g búzakeményítő
60 g vaj
1 db citrom leve és a megmaradt héja (ami a tésztához nem kell)
ízlés szerint porcukor

a csokiöntethez:

50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál víz

ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.

Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük és simára keverjük. Közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
(A citrom másik felét, mielőtt felvágnánk és kifacsarnánk a levét, belereszeljük abba a tálba, amiben a tésztát fogjuk kikeverni!) 


2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit, olajozott serpenyőben, mindkét oldalán kisütünk.
Folytatjuk, míg el nem fogy.

3.  A tésztát bőségesen megkenjük krémmel, majd feltekerjük.

4. Vízgőz felett megolvaszjtuk a csokoládét, majd meglocsoljuk vele a palacsintát.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések