PEACH MELBA PALACSINTA
Peach Melba = őszibarack málnálval
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
80 g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 db tojás
csipet só
a töltelékhez:
450 g tehéntúró
3 púpozott evőkanál málnalekvár
1 kisebb citrom héja
(ízlés szerint porcukor)
az öntethez:
1 doboz befőtt őszibarack (kb. 400 g)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A palacsintatészta hozzávalóit simára dolgozzuk.
Majd egy merőkanálnyit forró serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalán kisütünk.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
3. A barackot lecsepegtetjük és leturmixoljuk.
4. A palacsintát megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd rámerünk 2-3 evőkanálnyi pürét.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÚRÓS ÉDESSÉG:
PÖTTYÖS GURU PALACSINTA (KAREMALLÁS+NUTELLÁS)
CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC
NAPSUGARAS PALACSINTATORTA
TÚRÓGOMBÓC HABOS MADÁRTEJKRÉMMEL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése