DUPLÁN FODROS KOCKA


Duplán fodros, mert maga a tészta eleve az, és ehhez jön még a  kel. 😉



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

Kb. 150-200 g száraz fodros kocka
200g fodros kel


4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz

(Szükség esetén só, de ezzel vigyázzunk, mert a szójaszószban van bőven!)


1. A fodros kelt megmossuk, lecsepegetjük.

Kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát. Rátesszük a kelt és a szójaszószt, valamint 1 dl vizet.
Az egészet pároljuk, míg a kel megpuhul.


2. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát.
Lecsepegtetjük.


3. A tésztát és a kelt összekeverjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések