DUPLÁN FODROS KOCKA
Duplán fodros, mert maga a tészta eleve az, és ehhez jön még a kel. 😉
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
Kb. 150-200 g száraz fodros kocka
200g fodros kel
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
(Szükség esetén só, de ezzel vigyázzunk, mert a szójaszószban van bőven!)
1. A fodros kelt megmossuk, lecsepegetjük.
Kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát. Rátesszük a kelt és a szójaszószt, valamint 1 dl vizet.
Az egészet pároljuk, míg a kel megpuhul.
2. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát.
Lecsepegtetjük.
3. A tésztát és a kelt összekeverjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése