MONTE CRISTO SZENDVICS
...a megmaradt húsvéti sonkából.
A neve ellnére az USA-ban népszerű ez a szendvics, noha ők is a franciáktól kaptak ihletet a megalkotására. A "French Toast"-ot variálták át.
Végeredménynek egy sonkás-sajtos bundás kenyeret kaptak.
Alapvetően vékonyra szeletelt sonkából pakolnak 3-4 szeletet a két kenyér, és sajtréteg közé, de nekem jó pár szelet sonka megmaradt Húsvétról, így az került bele.
2. Mindkét oldalát megkenjük a majonéz és a mustár keverékével.
3. Mindkettő felületét megszórjuk reszelt sajttal.
4. Egyikre ráhelyezzük a sonkát.
5. Ráborítjuk a másik felét, összenyomjuk, majd a felvert és fűszerezett tojásba jó alaposan belemártjuk.
6. Forró olajban tetejét és az alját is barnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk!
Jó étvágyat!
A neve ellnére az USA-ban népszerű ez a szendvics, noha ők is a franciáktól kaptak ihletet a megalkotására. A "French Toast"-ot variálták át.
Végeredménynek egy sonkás-sajtos bundás kenyeret kaptak.
Alapvetően vékonyra szeletelt sonkából pakolnak 3-4 szeletet a két kenyér, és sajtréteg közé, de nekem jó pár szelet sonka megmaradt Húsvétról, így az került bele.
HOZZÁVALÓK 1 SZENDVICSHEZ:
2 kisebb (vagy toast), vagy 1 nagyobb szelet kenyér kettévágva
1 jókora szelet főtt, füstölt sonka
30-40 g reszelt sajt
1 evőkanál majonéz
1/2 evőkanál intenzív mustár
1 db tojás
só, egyéb fűszerek (nálam Lucullus négyoborsos-mustáros keverék)
kb. 2 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kenyeret félbe vágjuk.
3. Mindkettő felületét megszórjuk reszelt sajttal.
4. Egyikre ráhelyezzük a sonkát.
5. Ráborítjuk a másik felét, összenyomjuk, majd a felvert és fűszerezett tojásba jó alaposan belemártjuk.
6. Forró olajban tetejét és az alját is barnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése