MONTE CRISTO SZENDVICS

...a megmaradt húsvéti sonkából.

A neve ellnére az USA-ban népszerű ez a szendvics, noha ők is a franciáktól kaptak ihletet a megalkotására. A "French Toast"-ot variálták át.
Végeredménynek egy sonkás-sajtos bundás kenyeret kaptak.

Alapvetően vékonyra szeletelt sonkából pakolnak 3-4 szeletet a két kenyér, és sajtréteg közé, de nekem jó pár szelet sonka megmaradt Húsvétról, így az került bele.



 HOZZÁVALÓK 1 SZENDVICSHEZ:

2 kisebb (vagy toast), vagy 1 nagyobb szelet kenyér kettévágva
1 jókora szelet főtt, füstölt sonka
30-40 g reszelt sajt
1 evőkanál majonéz
1/2 evőkanál intenzív mustár
1 db tojás
só, egyéb fűszerek (nálam Lucullus négyoborsos-mustáros keverék)
 
kb. 2 dl olaj a sütéshez
 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A kenyeret félbe vágjuk.


2. Mindkét oldalát megkenjük a majonéz és a mustár keverékével.


3. Mindkettő felületét megszórjuk reszelt sajttal.




4. Egyikre ráhelyezzük a sonkát.


5. Ráborítjuk a másik felét, összenyomjuk, majd a felvert és fűszerezett tojásba jó alaposan belemártjuk.


6. Forró olajban tetejét és az alját is barnára sütjük.

Azon melegében tálaljuk!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések