TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

400-500 g sütnivaló kolbász/ grillkolbász
300 ml tej
1 db tojás
100 g liszt
2 evőkanál mustár
egyéb fűszer ízlés szerint (Én még Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeveréket tettem bele.)


ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a kobászokat.

Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 10 percig sütjük.


2. Ezalatt elkészítjük a tésztát.

A tojást kevés tejjel a mustárral és a  fűszerekkel simára keverjük.

Hozzáöntjük a maradék tejet, majd apránkét beletesszük a lisztet és az egészet simára dolgozzuk.

Közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk.


3. Beleöntjük a kolbászok közé úgy, hogy a tetejük szabadon maradjon.


4. Folyatjuk a sütésüket 180 fokon - légkeveréssel - míg a tészta teljesen átsül (tűpróba). Kb. 25-30 perc.

Azon melegében savanyított káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések