TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
400-500 g sütnivaló kolbász/ grillkolbász
300 ml tej
1 db tojás
100 g liszt
2 evőkanál mustár
só
egyéb fűszer ízlés szerint (Én még Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeveréket tettem bele.)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a kobászokat.
Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 10 percig sütjük.
2. Ezalatt elkészítjük a tésztát.
A tojást kevés tejjel a mustárral és a fűszerekkel simára keverjük.
Hozzáöntjük a maradék tejet, majd apránkét beletesszük a lisztet és az egészet simára dolgozzuk.
Közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk.
3. Beleöntjük a kolbászok közé úgy, hogy a tetejük szabadon maradjon.
4. Folyatjuk a sütésüket 180 fokon - légkeveréssel - míg a tészta teljesen átsül (tűpróba). Kb. 25-30 perc.
Azon melegében savanyított káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése