MOZART KOSÁRKA
A Mozart golyó ízeit öntöttem
linezrkosákákba.
Nutella, pisztácia, étcsoki és marcipán. Külön is finomak, hát még egyben.
Ráadásul kreativitásunkat (MozART 😁) is kiélhetjük, mert ezzel a 4 elemmel úgy töltjük meg a kosárkákat, ahogy szeretnénk!
Nutella, pisztácia, étcsoki és marcipán. Külön is finomak, hát még egyben.
Ráadásul kreativitásunkat (MozART 😁) is kiélhetjük, mert ezzel a 4 elemmel úgy töltjük meg a kosárkákat, ahogy szeretnénk!
HOZZÁVALÓK
12 DB-HOZ:
a
tésztához:
125 g
búzafinomliszt
70 g vaj
vagy margarin
60 g
darált pisztácia
50 g
porcukor
1 db tojás
1 evőkanál
tejföl
1 tasak
vaníliás cukor
csipet só
zsiradék a
forma kikenéséhez
a
töltelékhez:
mogyorókrém
marcipán
olvasztott
étcsokoládé (kb. 50 g)
pisztácia
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk. Amint összeállnak az alapanyagok, mehet is a hűtőbe 30 percre.
Ezt a tésztát nem kell órákig gyömöszölni!
2. A kosárformákat egy ecset
segítségével kikenjük.
Feltöltjük a tésztával. Ügyeljünk
arra, hogy az alja és a széle is egyformán vastag legyen, mert különben
előfordulhat, hogy a teteje megég, de a közepe még nyers.
4. A kihűlt kosarakat tetszés
szerint megtöltjük mogyorókrém, pisztácia, marcipán és étcsoki bármilyen
kombinációjával.
Lehet:
- a közepébe olvasztott csokit
tenni, arra jön a mogyorókrém és pisztácia,
- középre mogyorókrém bele marcipán
és csokival csak átcsíkozzuk a tetejét,
- a kosárka szélét megkenjük
mogyorókrémmel vagy étcsokival és reszelt marcipánba vagy pisztáciába forgatjuk
és a közepét feltöltjük csokival vagy mogyorókrémmel...stb.
A marcipánt vághatjuk csíkokra,
kockára, reszelhetjük vagy golyóformában adjuk hozzá.
A pisztáciát is vághatjuk durvára,
hagyhatjuk egészben vagy akár le is darálhatjuk.
A csokit sem muszáj megolvasztani,
reszelhetjük, kockázhatjuk...stb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése