MOZART KOSÁRKA



A Mozart golyó ízeit öntöttem linezrkosákákba.
Nutella, pisztácia, étcsoki és marcipán. Külön is finomak, hát még egyben.
Ráadásul kreativitásunkat (MozART
😁) is kiélhetjük, mert ezzel a 4 elemmel úgy töltjük meg a kosárkákat, ahogy szeretnénk! 


HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

a tésztához:

125 g búzafinomliszt
70 g vaj vagy margarin
60 g darált pisztácia
 50 g porcukor
1 db tojás
1 evőkanál tejföl
1 tasak vaníliás cukor
csipet só

zsiradék a forma kikenéséhez

a töltelékhez:

mogyorókrém
marcipán
olvasztott étcsokoládé (kb. 50 g)
pisztácia

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Amint összeállnak az alapanyagok, mehet is a hűtőbe 30 percre. Ezt a tésztát nem kell órákig gyömöszölni!

2. A kosárformákat egy ecset segítségével kikenjük.
Feltöltjük a tésztával. Ügyeljünk arra, hogy az alja és a széle is egyformán vastag legyen, mert különben előfordulhat, hogy a teteje megég, de a közepe még nyers.


3. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

4. A kihűlt kosarakat tetszés szerint megtöltjük mogyorókrém, pisztácia, marcipán és étcsoki bármilyen kombinációjával.

Lehet:
- a közepébe olvasztott csokit tenni, arra jön a mogyorókrém és pisztácia,
- középre mogyorókrém bele marcipán és csokival csak átcsíkozzuk a tetejét,
- a kosárka szélét megkenjük mogyorókrémmel vagy étcsokival és reszelt marcipánba vagy pisztáciába forgatjuk és a közepét feltöltjük csokival vagy mogyorókrémmel...stb.

A marcipánt vághatjuk csíkokra, kockára, reszelhetjük vagy golyóformában adjuk hozzá.
A pisztáciát is vághatjuk durvára, hagyhatjuk egészben vagy akár le is darálhatjuk.
A csokit sem muszáj megolvasztani, reszelhetjük, kockázhatjuk...stb.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések