MEGGYES MÁKVIRÁGOK
Ez a recept a klasszikus meggyes-mákos
kevert sütinek a virágformára történő átalakítása.
HOZZÁVALÓK
2 ADAGOZ:
150 g
búzafinomliszt
60 g
darált mák
60 g
porcukor
1 tasak
vaníliás cukor
1/2 tasak
sütőpor
2 db tojás
125 ml
meggybefőttlé
1
teáskanálnyi fahéj
1 db
citrom reszelt héja
csipet só
48 db
befőttmeggy (6*8)
2. A sütőport, a lisztet, a sót,és a darált mákot
összekeverjük.
3. Egy keverőtálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuka meggylét, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.
4. Apránként hozzáadjuk a mákos lisztet is.
Az egészet jól összedolgozzuk.
Szükség esetén 1-2 evőkanál tejet is adagolunk bele, vagy még meggylét.
3. Egy keverőtálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuka meggylét, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.
4. Apránként hozzáadjuk a mákos lisztet is.
Az egészet jól összedolgozzuk.
Szükség esetén 1-2 evőkanál tejet is adagolunk bele, vagy még meggylét.
5. A sütőformát egy masszív tepsibe helyezzük.
Minden virágba beleteszünk 1 kanálnyi tésztát, majd minden sziromba belenyomunk 1-1 meggyet.
Minden virágba beleteszünk 1 kanálnyi tésztát, majd minden sziromba belenyomunk 1-1 meggyet.
6. 180 fokon 10-12 percig sütjük.
10 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.
10 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.
A maradék tésztával feltötljük a formát. Én a második adagba
már nem tettem meggyet, így viszont 1,5 evőkanálnyi massza fért bele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése