TRIPLA KARAMELLÁS PALACSINTA
Tejkaramella+karamellkrém+karamellöntet = 😋
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
80 g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
2 db tojássárgája
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
60 g omlós tejkaramella
só
a krémhez:
1 zacskó ( = 450 ml) karamellás tej (Oké vagy Galla Retro márkájú)
4 evőkanál búzafinomliszt
50 g vaj
ízlés szerint cukor
2 db tojásfehérje kemény habbá verve
az öntethez:
Pacific karamellöntet
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
A tejet egy lábasba öntjük.
Hozzákanalazzuk a lisztet és az egészet simára keverjük.
Belekockázzuk a vajat, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Melegre hűtjük, majd hozzákeverjük a kemény tojáshabot.
Kihűtjük, és betesszük a hűtőbe, míg a palacsinta kisül.
2. A palacsintatésztáthoz a tojást, a tejet, a vizet, sót kikeverjük, majd aprántként beledolgozzuk a lisztet.
Végül belemorzsoljuk a tejkaramellát és az egészet összekeverjük.
3.Enyhén olajozott, hevített serpenyőben 1 merőkanálnyit beleöntünk a tésztából és megsütjük mindkét oldalát.
Folytatjuk, míg el nem fogy.
Ne ijedjünk meg, a karamella miatt itt-ott jobban megég, mint a klasszikus tészta. Hogy ne tapadjon le, használjunk kicsivel több olajat a szokottnál, de ne annyit hogy tocsogjon!
4. A kész palacsintákat mekenjük Kb. 2 evőkanálnyi krémmel.
Feltekerjük, majd a tetejére karamellöntetet csurgatunk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése