TRIPLA KARAMELLÁS PALACSINTA


Tejkaramella+karamellkrém+karamellöntet = 😋


HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

80 g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
2 db tojássárgája
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
60 g omlós tejkaramella

a krémhez:

1 zacskó ( = 450 ml) karamellás tej (Oké vagy Galla Retro márkájú)
4 evőkanál búzafinomliszt
50 g vaj
ízlés szerint cukor
2 db tojásfehérje kemény habbá verve

az öntethez:

Pacific karamellöntet


ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.

A tejet egy lábasba öntjük.
Hozzákanalazzuk a lisztet és az egészet simára keverjük.
Belekockázzuk a vajat, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Melegre hűtjük, majd hozzákeverjük a kemény tojáshabot.
Kihűtjük, és betesszük a hűtőbe, míg a palacsinta kisül.


2. A palacsintatésztáthoz a tojást, a tejet, a vizet, sót kikeverjük, majd aprántként beledolgozzuk a lisztet.
Végül belemorzsoljuk a tejkaramellát és az egészet összekeverjük.


3.Enyhén olajozott, hevített serpenyőben 1 merőkanálnyit beleöntünk a tésztából és megsütjük mindkét oldalát.

Folytatjuk, míg el nem fogy.

Ne ijedjünk meg, a karamella miatt itt-ott jobban megég, mint a klasszikus tészta. Hogy ne tapadjon le, használjunk kicsivel több olajat a szokottnál, de ne annyit hogy tocsogjon!


4. A kész palacsintákat mekenjük Kb. 2 evőkanálnyi krémmel.
Feltekerjük, majd a tetejére karamellöntetet csurgatunk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések