MOZART PALACSINTA



HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

80 g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
125 ml tej
125 ml víz
1 db tojás
20-30 g darált pisztácia
csipet só

olaj a sütéshez

a töltelékhez:

5 evőkanál Nutella

a dekorhoz:

olvasztott étcsokoládé
pisztácia
marcipán (nálam marcipánburgonya)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást a tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a sót, majd apránként a lisztet és a darált pisztáciát.
Simára keverjük, tapadásmentes serpenyőben kevés olajon kisütjük mindkét oldalát.


2. A kihűlt tésztalapokat megkenjük Nutellával.

3. Vízgőz felett 2 dkg margarinnal megolvasztjuk a csokit. Szükség esetén 1-2 evőkanál vízzel folyósabbá tehetjük.


Brutál változatban az egész palacsintát becsokizzuk és a teljes felületét megpakoljuk félbe vágott marcipánburgonyával.
Light verzióban, csak áthúzzuk a csokival és reszelünk rá kevés marcipánt és meghintjük darált/durvára vágott pisztáciával.
 
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések