MOZART PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a
tésztához:
80 g
búzafinomliszt
80 g rizsliszt
80 g rizsliszt
125 ml tej
125 ml víz
1 db tojás
20-30 g
darált pisztácia
csipet só
olaj a
sütéshez
a
töltelékhez:
5 evőkanál
Nutella
a
dekorhoz:
olvasztott
étcsokoládé
pisztácia
marcipán
(nálam marcipánburgonya)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást a tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a sót, majd apránként a lisztet és a darált pisztáciát.
Simára keverjük, tapadásmentes serpenyőben kevés olajon kisütjük mindkét oldalát.
1. A tojást a tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a sót, majd apránként a lisztet és a darált pisztáciát.
Simára keverjük, tapadásmentes serpenyőben kevés olajon kisütjük mindkét oldalát.
3. Vízgőz felett 2 dkg margarinnal megolvasztjuk a csokit.
Szükség esetén 1-2 evőkanál vízzel folyósabbá tehetjük.
Brutál változatban az egész palacsintát becsokizzuk és a teljes felületét megpakoljuk félbe vágott marcipánburgonyával.
Light verzióban, csak áthúzzuk a csokival és reszelünk rá kevés marcipánt és meghintjük darált/durvára vágott pisztáciával.
Jó étvágyat!
Brutál változatban az egész palacsintát becsokizzuk és a teljes felületét megpakoljuk félbe vágott marcipánburgonyával.
Light verzióban, csak áthúzzuk a csokival és reszelünk rá kevés marcipánt és meghintjük darált/durvára vágott pisztáciával.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése