OCVIROVKA: TEPERTŐKRÉMES TÉSZTATEKERCS
Ezt a receptet is az "Archive.org"-on találtam. A "The Balkan Cookbook" 12. oldalán "Ocvirovka" néven szerepel.
Az ott található mennyiség feléből készítettem, így is lett két tekercs belőle.
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
500 g búzafinomliszt
50 g zsiradék
25 g friss élesztő
200 ml tej
1 teáskanál cukor
só, bors
a töltelékhez:
250 g tepertő
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
só, bors
a kenéshez:
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a fűszerekkel összekeverjük, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk.
Hozzáöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. Elkészítjük a tölteléket.
A tepertőt a 2 db tojással, sóval, borssal és a fokhagymával ledaráljuk.
3. Hozzákeverjük a petrezselymet és annyi tejfölt, hogy kenhető, nem túl híg krémet kapjunk.
4. A megkelt tésztát kétfelé vesszük.
Egyenként kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra.
5. A lapokat megkenjük a krém felével.
6. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd alulról feltekrjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük a felvert tojással.
Tetejét villával megszurkáljuk.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 30-35 percig sütjük.
Mielőtt felvágnánk, 10-15 percig hagyjuk pihenni.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése