FÜSTÖLT SAJTOS-ZÖLDBABOS PULYKATEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:
350 g darált pulykahús
40-50 g zabpehely
100 g reszelt, füstölt sajt
1 db tojás
só, bors
12-15 szál egész zöldbab
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hús hozzávalóit összekeverjük.
A zabpelyhet, darálva, csak a végén tegyük bele, apránkét adagolva, hogy nyújtható állagot kapjunk.
2. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk.
Vigyázzunk, ne főzzük szét, mert akkor nem tudunk vele dolgozni!
Lecsepegtetjük.
3. A húst szilikonos sütőpapírral fedet, darált zabpehellyel szórt deszkára tesszük.
4. Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
5. A szélére ráteszünk 2 szál zöldbabot és ráhajtjuk a húst. Szélét jól lenyomkodjuk, hogy a következő adag zöldbabtól elzárjuk.
6. A felhajtott réteg mellé lefektetünk újabb 2 db zöldbabot, feltekerjük és folytatjuk, míg megkapjuk a teljes tekercset.
7. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon - légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.
10 percet állni hagyjuk, majd felszeletetjük és krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése