FÜSTÖLT SAJTOS-ZÖLDBABOS PULYKATEKERCS



HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:

350 g darált pulykahús
40-50 g zabpehely
100 g reszelt, füstölt sajt
1 db tojás
só, bors

12-15 szál egész zöldbab


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hús hozzávalóit összekeverjük.
A zabpelyhet, darálva, csak a végén tegyük bele, apránkét adagolva, hogy nyújtható állagot kapjunk.


2.  A zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk.

Vigyázzunk, ne főzzük szét, mert akkor nem tudunk vele dolgozni!

Lecsepegtetjük.


3. A húst szilikonos sütőpapírral fedet, darált zabpehellyel szórt deszkára tesszük.


4. Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.


5. A szélére ráteszünk 2 szál zöldbabot és ráhajtjuk a húst. Szélét jól lenyomkodjuk, hogy a következő adag zöldbabtól elzárjuk.


6. A felhajtott réteg mellé lefektetünk újabb 2 db zöldbabot, feltekerjük és folytatjuk, míg megkapjuk a teljes tekercset.


7. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon - légkeveréssel - 25-30 percig sütjük.


10 percet állni hagyjuk, majd felszeletetjük és krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések