HABOS KÓKUSZOS-ZÖLDCITROMOS PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
70 g búzafinomliszt
70 g rizsliszt
70 g kókuszreszelék
2 db tojássárgája
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 tasak Borubon vaníliáscukor
csipet só
a krémehez:
350 ml tej
4 evőkanál búzadara
2 db kisebb lime/zöldcitrom (1 db-nak a héja és mindkettőnek a leve)
10 g kukoricakeményítő
50 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
50 g vaj
2 db tojásfehérje kemény habbá verve
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
Egy kisebb lábasba beleöntjük a tejet.
Belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a 2 db levét.
Belekanalazzuk a búzadarát, a porcukrot és a keményítőt.
Az egészet simára keverjük.
Végül hozzákockázzuk a zsiradékot.
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Melegre hűtjük.
Belekeverjük a habbá vert tojásfehérjéket.
Hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Elkészítjük a palacsintát.
A lisztet, a kókuszreszeléket és a csipet sót összekeverjük.
A tojást a vaníliás cukorral, tejjel és a vízzel simára keverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet is.
1 merőkanálnyi tésztát, kevés olajon, hevített serpenyőben mindkét oldalán kisütünk.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
3. A krémmel megkenjük a palacsintát, feltekerjük.
Dekorként a palacsinta tetejére is tehetünk egy kis krémet és megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB KRÉMES PALACSINTA RECEPT:
CAFFÉ LATTE PALACSINTA
SZTRACSATELLÁS-VANÍLIAKRÉMES PALACSINTA
TRIPLA KARAMELLÁS PALACSINTA
MILKY WAY PALACSINTA
MÉZES-KRÉMES PALACSINTA
HABOS FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS PALCSINTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése