HABOS KÓKUSZOS-ZÖLDCITROMOS PALACSINTA




HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

70 g búzafinomliszt
70 g rizsliszt
70 g kókuszreszelék
2 db tojássárgája
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 tasak Borubon vaníliáscukor
csipet só

a krémehez:

350 ml tej
4 evőkanál búzadara
2 db kisebb lime/zöldcitrom (1 db-nak a héja és mindkettőnek a leve)
10 g kukoricakeményítő 
50 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
50 g vaj
2 db tojásfehérje kemény habbá verve


ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.

Egy kisebb lábasba beleöntjük a tejet.
Belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a 2 db levét.
Belekanalazzuk a búzadarát, a porcukrot és a keményítőt.
Az egészet simára keverjük.
Végül hozzákockázzuk a zsiradékot.

Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Melegre hűtjük.
Belekeverjük a habbá vert tojásfehérjéket.

Hűtőbe  tesszük 1 órára.


2. Elkészítjük a palacsintát.

A lisztet, a kókuszreszeléket és a csipet sót összekeverjük.

A tojást a vaníliás cukorral, tejjel és a vízzel simára keverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet is.


1 merőkanálnyi tésztát, kevés olajon, hevített serpenyőben mindkét oldalán kisütünk.

Folytatjuk, míg a tészta elfogy.


3. A krémmel megkenjük a palacsintát, feltekerjük.

Dekorként a palacsinta tetejére is tehetünk egy kis krémet és megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB KRÉMES PALACSINTA RECEPT:


CAFFÉ LATTE PALACSINTA




SZTRACSATELLÁS-VANÍLIAKRÉMES PALACSINTA




TRIPLA KARAMELLÁS PALACSINTA



MILKY WAY PALACSINTA




MÉZES-KRÉMES PALACSINTA



HABOS FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS PALCSINTA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések