RÖSZTI/TÓCSNI/LAPCSÁNKA SZENDVICS


Hús krumplival szombati "pihent agy" stílusban.

A recepthez szükség lesz 1 db négyzetes gofriformára.Amiben mindet fogunk sütni, kivéve gofrit!


HOZZÁVALÓK:

a húsgofrihoz: (4 db-hoz)

400 g darált pulykahús
1 db tojás
30-40 g zabpehely
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fűszerek (nálam majoranna, só, bors, Erős Pista, pirospaprika)

a rösztihez: (4 db-hoz)

400 g nyers, hámozott burgonya
1 db tojás
2-3 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Aki mind a 4  db húst szendvicsként szeretné elkészíteni, az ennek a mennyiségnek a dupláját vegye.

továbbá:

tejföl
1 zacskó zöld olívabogyó
majonéz
ketchup

ELKÉSZÍTÉS:

1. A  hús hozzávalóit összekeverjük. A zabpelyhet a végén adjuk hozzá, annyit, hogy masszív, de ne túl kemény állagot kapjunk.

Megtöltjük a gofriformát.

180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már szép piros.



2.  Elkészítjük a rösztit.

A burgonyát nagy lyukon, nyersen, lereszeljük. Fűszerezzük, beletesszük a tojást és annyi lisztet, hogy a krumpliszálak összeálljanak. Enyhén ragacsos masszát kell kapnunk.

Feltötljük a formát. (Természetesen a hús után el kell mosni!)

180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, míg a teteje szép barna lesz.

3. Most már csak össze kell rakni a szendvicset.
Ha a hús időközben kihűlt, kevés olajon egy serpenyőben 2-2 percig, mindkét oldalát melegítsük át.

Fogunk egy szelet rösztgofrit (kockáival lefelé) és megkenjük tejföllel.

Erre jön 1 db hús.

Majd befedjük még 1 db rösztivel.


Alapból nem terveztem, de kár lenne a kockákban rejlő kreatív lehetőséget nem kihasználni, így váltakozva ketchupot és majonézt tettem bele, majd feltöltöttem őket 1-1 olívabogyóval.

Tálalhatjuk önmagában,vagy bármilyen egyszerűbb salátával.
Vacsira a két megmaradt húsra kerültek az olívabogyók. Plusz még, a férjem kívánságára, a kis kockákat már csak ketchuppel töltöttem fel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések