FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍLUSBAN


Ez a leves annyiban különbözik a megszokottól, hogy sűrűbb és a leve - annak ellenére, hogy van benne pirospaprika - narancssárgább, mert a répa jobban kienged.


HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

6-7 levél kínai kel
1 nagyobb sárgarépa
2 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál Erős Pista
1 evőkanál pirospaprika
só, bors, őrölt kömény, majoranna
2-3 szál virsli
1 evőkanál búzafinomliszt
2 evőkanál tejföl 



ELKÉSZÍTÉS:

1. A hagymát, a répát, a burgonyát és a virslit nagy lyukon lereszeljük.



2. Egy lábasban olajat hevítünk.
Megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk.
Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.


3. Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni.
Aki bizonytalan, vegyen ki egy szál krumplit és kóstolja meg.



4. Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a leves tetejére halmozzuk.
Jó étvágyat!














Megjegyzések

Népszerű bejegyzések