FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍLUSBAN
Ez a leves annyiban különbözik a
megszokottól, hogy sűrűbb és a leve - annak ellenére, hogy van benne
pirospaprika - narancssárgább, mert a répa jobban kienged.
HOZZÁVALÓK
2-3 SZEMÉLYRE:
6-7 levél
kínai kel
1 nagyobb
sárgarépa
2 db
közepes burgonya
1 db
vöröshagyma
2-3 gerezd
fokhagyma
1/2
evőkanál Erős Pista
1 evőkanál
pirospaprika
só, bors,
őrölt kömény, majoranna
2-3 szál virsli
2-3 szál virsli
1 evőkanál
búzafinomliszt
2 evőkanál
tejföl
2. Egy lábasban olajat hevítünk.
Megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát.
2-3 percig együtt pirítjuk.
Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.
Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.
3. Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a
burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni.
Aki bizonytalan, vegyen ki egy szál krumplit és kóstolja meg.
Aki bizonytalan, vegyen ki egy szál krumplit és kóstolja meg.
4. Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a leves tetejére halmozzuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése